'Boet! Boet!'

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Wij willen ons dochtertje zoveel mogelijk open-minded opvoeden. En ze is dol op boeken. 'Boet! boet!', roept ze dan, ook voor het slapen gaan in de avond. Als het aan haar ligt gaan we hier van zeven tot tien uur mee door. Dat houden we zelf natuurlijk niet vol en zo verantwoord lijkt ons dat niet, dus ook daar komt een keer een einde aan. Uiteraard, met overduidelijke weerstand van onze kleine.

Bij het lezen van deze 'boeten' proberen wij zoveel mogelijk boeken voor te lezen die inclusief zijn. Culturen, huidskleuren en ook verschillende gezinsvormen.

Nou, dan kom je er wel achter dat we hier in Nederland behoorlijk achterlopen. Ik besloot het wat grondiger aan te pakken, en bij de medewerkster van de grote bieb in Utrecht te vragen naar boeken die gay-friendly zijn. Ik dacht, hier in Utrecht, in Nederland, neemt 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden