Pride in Kollum

De Pride wordt altijd uitgebreid gevierd in de grote steden. Maar wat nou als je queer bent in een dorp, kun je dan op net zo veel steun rekenen? 3FM denkt van wel! Vorig jaar bracht 3FM de Pride naar Nijverdal. Dit jaar organiseert HUMAN samen met NPO 3FM Pride in het Friese Kollum.

In mei werd het regenboog-bankje op de speelplaats bij het oude Kaatsveld van Kollum ondergespoten met zwarte verf. Daaronder stond de tekst 'Gay is niet okay'. Directeur Kim van Soest van O.B.S. Professor Casimir schrok daarvan: 'We waren juist erg blij met het vrolijke bankje en het symbool voor acceptatie en respect. Wij willen meegeven aan alle kinderen dat iedereen veilig en geaccepteerd is.'

Ook voor Milan van Breumelen kwam de oproep voor Pride in mijn Dorp als geroepen. Ook deze Kollumer was geraakt door het bekladde bankje. Die schreef ons: 'Het doet pijn, niet voor mij alleen als 'queer' woonachtig in Kollum, maar ook voor alle Friese queers die ik ken. Toen jullie actie een week later voorbijkwam voelde het als meant to be om te schrijven.'

Samen met verschillende Kollumers organiseren HUMAN en 3FM de 3FM Pride door Kollum. Dit als een protest tegen het bekladde bankje en om te zorgen voor meer acceptatie van queers in Kollum.

De Canal Parade vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juli om 15.00 uur op de wateren van Kollum. 'We verzamelen om 14.30 op de speelplaats bij het oude Kaatsveld. Iedereen is welkom om te komen kijken of mee te varen.

Gisteren plaatsten we een filmpje (hieronder) ter aankondiging van de Pride in Kollum, afgelopen nacht is het regenboog-bankje wederom beklad. Wij zijn hiervan op de hoogte en betreuren deze situatie. Wel laat deze actie zien hoe hard het nodig is om juist ook in kleine dorpen pride te vieren.'

 

Over Pride in mijn Dorp

Pride in mijn Dorp is een video-serie met 3FM-gezichten Timur en Julien als presentatoren, gemaakt door omroep HUMAN. De verhalen achter de mensen van de Pride worden vastgelegd in een aantal video's die de komende weken verspreid worden over de kanalen van 3FM.

3fm.nl/pride

Happy Pride!

 

*

Blijf op de hoogte:

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden