Pride in Kollum

De Pride wordt altijd uitgebreid gevierd in de grote steden. Maar wat nou als je queer bent in een dorp, kun je dan op net zo veel steun rekenen? 3FM denkt van wel! Vorig jaar bracht 3FM de Pride naar Nijverdal. Dit jaar organiseert HUMAN samen met NPO 3FM Pride in het Friese Kollum.

In mei werd het regenboog-bankje op de speelplaats bij het oude Kaatsveld van Kollum ondergespoten met zwarte verf. Daaronder stond de tekst 'Gay is niet okay'. Directeur Kim van Soest van O.B.S. Professor Casimir schrok daarvan: 'We waren juist erg blij met het vrolijke bankje en het symbool voor acceptatie en respect. Wij willen meegeven aan alle kinderen dat iedereen veilig en geaccepteerd is.'

Ook voor Milan van Breumelen kwam de oproep voor Pride in mijn Dorp als geroepen. Ook deze Kollumer was geraakt door het bekladde bankje. Die schreef ons: 'Het doet pijn, niet voor mij alleen als 'queer' woonachtig in Kollum, maar ook voor alle Friese queers die ik ken. Toen jullie actie een week later voorbijkwam voelde het als meant to be om te schrijven.'

Samen met verschillende Kollumers organiseren HUMAN en 3FM de 3FM Pride door Kollum. Dit als een protest tegen het bekladde bankje en om te zorgen voor meer acceptatie van queers in Kollum.

De Canal Parade vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juli om 15.00 uur op de wateren van Kollum. 'We verzamelen om 14.30 op de speelplaats bij het oude Kaatsveld. Iedereen is welkom om te komen kijken of mee te varen.

Gisteren plaatsten we een filmpje (hieronder) ter aankondiging van de Pride in Kollum, afgelopen nacht is het regenboog-bankje wederom beklad. Wij zijn hiervan op de hoogte en betreuren deze situatie. Wel laat deze actie zien hoe hard het nodig is om juist ook in kleine dorpen pride te vieren.'

 

Over Pride in mijn Dorp

Pride in mijn Dorp is een video-serie met 3FM-gezichten Timur en Julien als presentatoren, gemaakt door omroep HUMAN. De verhalen achter de mensen van de Pride worden vastgelegd in een aantal video's die de komende weken verspreid worden over de kanalen van 3FM.

3fm.nl/pride

Happy Pride!

 

*

Blijf op de hoogte:

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden