Jong & Out: hard nodig!

Juist in de weg naar het volwassen worden is het lastig als je geaardheid en/of seksualiteit afwijkt van het heteronormatieve. Voor wie queer is of het nog niet precies weet, is er Jong &  Out. Jong & Out is een ideaal platform voor LHBTIQ+ jongeren om op een veilige manier anderen jongeren te ontmoeten. Heel bewust is het COC onlangs met een herlancering begonnen van Jong en Out. Het belang van steun voor LHBTIQ+ jongeren is namelijk groot. Steun is, blijkt uit onderzoek, zeer bepalend voor het geluk en het welzijn van jongeren. Daarom Loud en Proud aandacht voor social media platform Jong & Out, een initiatief van COC Nederland.

'Drie jaar geleden, tijdens de lockdown, lanceerde COC deze unieke app. Om nog meer LHBTI+ jongeren op een veilige manier toegang te geven tot hun community, heeft het COC besloten om de app te herlanceren met meer aandacht voor offline ontmoetingsmogelijkheden. Vanwege de recente haatmisdrijven tegen de LHBTI+ gemeenschap is de behoefte aan een veilige plek om samen te komen – zowel online als offline – nog nooit zo groot geweest. Of het nu gaat om vragen over coming-out bij familie en vrienden, of advies over genderdysforie, het platform biedt een ondersteunende omgeving waar gebruikers niet worden veroordeeld om wie ze zijn.'

Voor ouders

Ouders zijn zich meestal zeer bewust van de gevaren die jongeren kunnen ervaren in hun zoektocht naar gelijkgestemden. Adoscelenten zijn vaak kwetsbaar en soms het doelwit van mensen met verkeerde intenties. Daarnaast zijn er steeds vaker negatievere geluiden over de LHBTIQ+ gemeenschap. Dit zorgt ervoor dat de behoefte aan een safe space nog groter is, zowel online als offline. Enerzijds wil je dat iemand vrij kan gaan ontdekken, aan de andere kant is er angst. De oplossing: Jong & Out.

Jong & Out biedt namelijk een veilige plek voor diverse activiteiten. Hier kunnen LHBTIQ+ jongeren spelletjes doen, workshops volgen of bijvoorbeeld koken en bakken. De activiteiten vinden plaats door het hele land. Leden van Jong & Out moeten zich voor aanmelding eerst digitaal identificeren met een legitimatiebewijs. Daarentegen kan een jongere zijn, haar of diens profiel dan weer net zo anoniem houden als diegene wil. Bij de activiteiten zijn altijd minimaal twee volwassen vrijwilligers. De vrijwilligers zijn bovendien in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Ben je als ouder voor je kind benieuwd naar Jong & Out? Lees dan meer op de website pagina voor ouders.

Voor jongeren

Jongeren kunnen gebruik maken van de app van Jong & Out in de App Store of in Google Play. Daarnaast kunnen zij zich dus aanmelden voor activiteiten. De app omgeving is een soort social media platform. In de app vind je ook alle informatie over meetings.

Tim, 15 jaar en lid van Jong & Out, zegt: 'Ik ben lid geworden omdat ik me ergens thuis wilde voelen. Ik heb zeker vrienden die me steunen, maar alsnog voelde ik me niet helemaal begrepen of geaccepteerd. Ik wilde een plekje waar ik mezelf volledig kon zijn en dat heb ik gevonden bij Jong & Out.'

Te oud voor Jong en Out?

Voor wie de 18 is gepasseerd en net out is of daarmee bezig is, zijn er ook verschillende activiteiten voor het ontmoeten van LHBTIQ+ personen. Check hiervoor de pagina 'Te oud voor Jong en Out'.

www.jongenout.nl

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden