Liefde voor iedereen!

Afgelopen zaterdag was de Canal Parade van Pride Amsterdam! Ik vertegenwoordigde Zij aan Zij vanaf één van de 80 (!) Pride Boten tijdens de iconische botenparade. Hoewel het koud was en regende voelde Pride Amsterdam voor mij en mijn vriendin als en warm bad.

Zij aan Zij werd uitgenodigd om mee te varen op de Pride boot van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, omdat we door onze bijdrage aan representatie van LBTQ+ vrouwen gezien worden als belangrijke maatschappelijke organisatie. | Bedankt OCW!

Om half 11 waren we aanwezig bij het Mövenpick Hotel op de Piet Heinkade waar we werden klaargestoomd voor de boot. We oefenden nog een keer 'ons' dansje en gingen met minister Dijkgraaf – die ook met ons mee de boot op ging - op de foto. 

Met mijn Zij aan Zij-pet op en mijn OCW shirt aan stapte ik om 12 uur op de boot. Zodra we een seintje kregen mochten we aansluiten bij de botenstoet. Het begon al snel te regenen, maar doordat we zo opgingen in ons ingestudeerde dansje hadden we daar helemaal geen last van! De poncho's die werden uitgedeeld hielpen natuurlijk ook mee.

Toegejuicht vanaf de kant

Ik vond het fantastisch om te zien hoe allerlei verschillende mensen – van jong tot oud – ons vanaf de kant toejuichten. Ook als ik mijn vriendin kuste werden we letterlijk toegejuicht. Het voelde zo fijn om me zo op mijn gemak te voelen met mijn geaardheid. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat mensen ongemakkelijk of zelfs vies keken als ik mijn vriendin in het openbaar kuste. Maar wat we nog het meeste ervaren is dat – vooral hetero mannen – ons seksualiseren als we dat doen.

Hoewel de mensen aan de kant natuurlijk echt niet uitsluitend queer waren hadden we toch het gevoel dat iedereen alleen maar blij was om ons op een boot de liefde te zien vieren. Rond een uur of vier sloten we af en meerden we weer aan bij de Oosterdok. We praatten nog even gezellig na met onze 'bootgenoten' en sloten de avond af met een drankje bij Bar Prik in de Spuistraat.

Al met al was het een fantastische dag die het thema #YouAreIncluded eer aan deed. Liefde is voor iedereen en dat hebben we mogen vieren met iedereen die aanwezig was bij Pride!

De winnende boten

Zoals elk jaar is er een jury die de winnende boten van de botenparade kiezen. De jury bestond uit zangeres Willeke Alberti, nieuwslezeres Simone Weimans, presentator Jurre Geluk, D66-Kamerlid Lisa van Ginneken en voorzitter Cornald Maas. Drag Queens United, het Aidsfonds en stichting 3 Layers werden de grote winnaars van de Canal Parade.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden