Liefde voor iedereen!

Afgelopen zaterdag was de Canal Parade van Pride Amsterdam! Ik vertegenwoordigde Zij aan Zij vanaf één van de 80 (!) Pride Boten tijdens de iconische botenparade. Hoewel het koud was en regende voelde Pride Amsterdam voor mij en mijn vriendin als en warm bad.

Zij aan Zij werd uitgenodigd om mee te varen op de Pride boot van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, omdat we door onze bijdrage aan representatie van LBTQ+ vrouwen gezien worden als belangrijke maatschappelijke organisatie. | Bedankt OCW!

Om half 11 waren we aanwezig bij het Mövenpick Hotel op de Piet Heinkade waar we werden klaargestoomd voor de boot. We oefenden nog een keer 'ons' dansje en gingen met minister Dijkgraaf – die ook met ons mee de boot op ging - op de foto. 

Met mijn Zij aan Zij-pet op en mijn OCW shirt aan stapte ik om 12 uur op de boot. Zodra we een seintje kregen mochten we aansluiten bij de botenstoet. Het begon al snel te regenen, maar doordat we zo opgingen in ons ingestudeerde dansje hadden we daar helemaal geen last van! De poncho's die werden uitgedeeld hielpen natuurlijk ook mee.

Toegejuicht vanaf de kant

Ik vond het fantastisch om te zien hoe allerlei verschillende mensen – van jong tot oud – ons vanaf de kant toejuichten. Ook als ik mijn vriendin kuste werden we letterlijk toegejuicht. Het voelde zo fijn om me zo op mijn gemak te voelen met mijn geaardheid. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat mensen ongemakkelijk of zelfs vies keken als ik mijn vriendin in het openbaar kuste. Maar wat we nog het meeste ervaren is dat – vooral hetero mannen – ons seksualiseren als we dat doen.

Hoewel de mensen aan de kant natuurlijk echt niet uitsluitend queer waren hadden we toch het gevoel dat iedereen alleen maar blij was om ons op een boot de liefde te zien vieren. Rond een uur of vier sloten we af en meerden we weer aan bij de Oosterdok. We praatten nog even gezellig na met onze 'bootgenoten' en sloten de avond af met een drankje bij Bar Prik in de Spuistraat.

Al met al was het een fantastische dag die het thema #YouAreIncluded eer aan deed. Liefde is voor iedereen en dat hebben we mogen vieren met iedereen die aanwezig was bij Pride!

De winnende boten

Zoals elk jaar is er een jury die de winnende boten van de botenparade kiezen. De jury bestond uit zangeres Willeke Alberti, nieuwslezeres Simone Weimans, presentator Jurre Geluk, D66-Kamerlid Lisa van Ginneken en voorzitter Cornald Maas. Drag Queens United, het Aidsfonds en stichting 3 Layers werden de grote winnaars van de Canal Parade.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pride Amsterdam (@prideamsterdam)

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden