GLOW op Spotify

Op Spotify vind je het hele jaar door LGBTQIA+ content, bijvoorbeeld via het muziekprogramma 'GLOW' en verzameld in de GLOW-hub, een online omgeving in de app. De podcasts die je daar ziet zijn allemaal geproduceerd door LGBTQIA+ makers, zoals Damn, Honey, Relnichten, De Lesbische Liga Podcast en Van de Kast naar het Podium.

Zo maakte de De Lesbische Liga onlangs nog een speciale Pride aflevering, een internationale editie, die je een kijkje geeft in de wereld van Pride en de uitdagingen waar de LGBTQ+-gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft. Deze extra aflevering is een belangrijk onderdeel van de voortdurende inzet van Vera en Annefleur om bewustzijn te creëren rondom dit onderwerp, belangrijke kwesties te belichten en een platform te bieden voor openhartige discussies. Make lesbi great again! Hier lees je meer.

Om je een beetje op weg te helpen in Podcast-land hebben de makers van Damn, Honey en Van de Kast naar het Podium hun top 5 voor je op een rij gezet.

Top 5 van Nydia Voorthuizen en Marie Lotte Hagen, makers Damn, Honey:

  1. Eeuw van de Amateur: Een keukentafel podcast over actuele kwesties en levensvragen, met een knipoog en een regenboogvlag.
  2. De Volksjury: In de Volksjury bespreken de presentatoren op een geheel eigen wijze een onopgeloste moordzaak en speculeren ze er op los.
  3. Alle Eerste Dingen: Naakt kamperen, yoga, een carrièreswitch? In deze podcast nemen de makers je mee in hun eerste ervaringen en krijg je tips hoe jij het beter kunt doen.
  4. De Lesbische Liga Podcast: Een podcast waarin je door het landschap van het lesbische media-aanbod heen wordt geloodst.
  5. Nee, man: Een podcast over mannelijkheid en meer.


Damn, Honey gaat nog een keer het theater in! Vanaf oktober zie je ze door het hele land.

Meer info en de hele speellijst vind je hier!

 

Top 5 podcasts van Marijn Reichert en Ruben dos Santos, makers Van de Kast naar het Podium:

  1. Opgewonden: De podcast over seks in alle vormen en maten.
  2. Gay en gelukkig: Een podcast waarin wordt onderzocht hoe het nou echt zit met vrijheid, gelijkheid en veiligheid van LHBTQIA+'ers.
  3. De Lesbische Liga podcast: Een podcast waarin je door het landschap van het lesbische media-aanbod heen wordt geloodst.
  4. Couple Goals: Een podcast waar queer koppels met elkaar in gesprek gaan over hun relaties.
  5. Relnichten: Twee homo's in de twintig met hun hart op de tong, vertellen wat er in hun leven omgaat aan de hand van een onderwerp dat iedere aflevering verandert.

Meer weten over GLOW? Kijk voor meer informatie op Spotify's For The Record

Wat is jouw favoriete podcast? Laat het ons weten in de comments!

 

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden