Girl of my dreams

Update 14 september: De tour van FLETCHER wordt uitgesteld. Op Instagram heeft de zangeres laten weten dat ze de ziekte van Lyme heeft en met pijn in het hart heeft moeten besluiten om de concerten voor nu niet door te laten gaan. Iedereen die tickets heeft wordt door de betreffende podia op de hoogte gehouden. Hier lees je het statement van Cari. Beterschap!

***

De Amerikaanse zangeres FLETCHER is overal (en dan vooral op TikTok) te horen met haar high-energy popnummers en break-upsongs die we gerust anthems mogen noemen – ze schrijft haar artiestennaam niet voor niets in hoofdletters. Over anthems gesproken: in 2020 nam FLETCHER samen met onze eigen Duncan Laurence diens winnende songfestivalnummer Arcade opnieuw op, en deze versie vergaarde inmiddels 133 miljoen streams op Spotify. Maar FLETCHER stoomt ook op eigen kracht volop door: in de herfst van 2022 verscheen haar debuutplaat Girl Of My Dreams, een achtbaan van een album! - Tivoli Vredenburg.

 

Duncan Laurence en FLETCHER bij ELLEN:

 

In het derde seizoen van The L word Generation Q zag je FLETCHER tijdens haar eigen 'release party' in Dana. Een avond die eindigt in 'lesbisch' drama. En dat, vertelt ze Out Magazine, is de perfecte representatie van haar kunst, muziek en haar leven.

Lees ook:

Over haar optreden in The L word Generation Q zei Fletcher eerder tegen Out Magazine: 'Deel mogen uitmaken van een serie die historisch zo belangrijk is en is geweest voor zichtbaarheid en representatie, en die zoveel heeft bijgedragen aan het accepteren van mijn eigen identiteit, maakte voor mij de cirkel rond. En het was ook gewoon een f*cking eer.'

 

 

Cari Elise Fletcher (1994) schrijft zelf haar liedjes en haar muziek wordt gekenmerkt door haar unieke stemgeluid. Haar teksten gaan over onderwerpen als persoonlijke groei, queer relaties en mentale gezondheid. FLETCHER staat ook bekend om haar activisme voor de LGBTQ+-gemeenschap en zet zich in voor gelijke rechten en acceptatie. Haar doorbraaksingle 'Undrunk' werd uitgebracht in januari 2019 en werd een grote hit in de Verenigde Staten. FLETCHER ging naar New York University's Clive Davis Institute of Recorded Music waar ze toevallig ook bij Maggie Rogers in het jaar zat. – Paradiso.

Meer Fletcher vind je op Insta @findingxfletcher en www.findingfletcher.com 

 

Wereldtour Girl of My Dreams

In oktober geeft ze in het kader van haar gelijknamige wereldtournee een concerten in Tivoli Vredenburg op 23 oktober en in Paradiso op 25 oktober. De concerten zijn uitverkocht, maar er is nog wel ruimte op de wachtlijst… Naast Nederland doet FLECHTER veel andere Europese landen aan, om vervolgens, via Groot Brittannië en Mexico, door te reizen naar Nieuw Zeeland en Australië. De hele speellijst vind je hier.

 

ARXX

Tijdens het Europese gedeelte van FLETCHER's wereldtour verzorgen de uit Brighton afkomstige queer rockers ARXX het voorprogramma. In maart dit jaar bracht ARXX hun langverwachte debuutalbum uit: Ride or Die – daarover lees je hier meer.

De hele speellijst van ARXX vind je op de website www.arxxband.com – check ook hun podcast!

'We're so excited and blown away that we're on this tour! It's a massive tour that covers loads of places that we love to play and loads of places that we've wanted to play.  As a queer band it's even more exciting that we get to be part of an all-queer line up. We can't wait to see you!' - ARXX

 

*

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder

Kiezen, snijden, zwijgen

Marieke en Sharan zijn intersekse. Hun jeugd werd getekend door onnodige medische ingrepen en opgelegd zwijgen. Ze doorbreken hun geheim en maken een indrukwekkende documentaire.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden