Roze broek

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Neem nou de vraag: 'Wie heeft bij jullie de broek aan?' Herkenbaar? Vast wel hè.

Een vraag uit het jaar nul als je het mij vraagt, of eigenlijk uit een tijd van ver, ver daarvoor. Waarom eigenlijk? Waar komt die vraag vandaan?

Vanuit de traditionele rolverdeling, man en vrouw. Want ja, 'er hoort natuurlijk wel een man in het spel te zijn'. Maar dat hoeft uiteraard niet. Toch wordt die vraag af en toe gesteld, hoewel de laatste keer dat me dat overkwam inmiddels al lang geleden is. Maar goed ook, stukje bij beetje verandert er dan toch wat. Word deze vraag eigenlijk ook gesteld aan twee mannen? Wie daar dan de rok aan heeft? Of: wie is er bij jullie het vrouwtje?

Maar goed: Wie draagt nou die broek? Wie is er wat nuchterder, to the point en feitelijk? Want ik neem aan dat dat wordt bedoeld met mannelijk zijn. Met de broek aanhebben.

Als we er dan toch op ingaan… De ene keer draag ik 'm. Als m'n vriendin in een twijfelmodus zit en om input en advies vraagt. De andere keer

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden