The Lesbian Romantic

De podcast The Lesbian Romantic behoort tot de 5% meest beluisterde podcasts op Spotify. Toch valt het in de lucht houden van de podcast niet mee. Sigrid Dufraimont (zij/haar), de bedenker van de podcast, brengt al 7,5 jaar met liefde elke keer weer een nieuwe aflevering uit. Maar ondanks de populariteit komt er nu toch een actie om de wereldwijd beluisterde podcast te helpen om te overleven. Sigrid is op zoek naar 100 mensen voor het online Bells & Whistles Theater: een premium abonnement om The Lesbian Romantic te steunen.

Podcast: een strijd tussen hoofd en hart?

Via de redactie komt het bericht binnen dat Sigrid Dufraimont misschien stopt met de wereldwijd beluisterde Engelstalige podcast The Lesbian Romantic. Wat een gemis zou dat zijn. De podcast met romantische, lesbische luisterverhalen, met hart en ziel gemaakt, met circa 14.000 abonnees op Spotify en maar liefst 60.000 downloads per maand, zou toch moeten blijven bestaan…

In gesprek met Sigrid is het meteen duidelijk: het idealisme spat ervan af, maar juist dat idealisme maakt het moeilijker om de podcast te blijven uitzenden. Zo was ze bijvoorbeeld liever van Spotify af. Sigrid: 'Ja, ik schiet mijzelf wel eens in de voet vanwege idealisme. Ik was een tijdje van Spotify af omdat ik het een toxisch bedrijf vind door de content die ze sponsoren, maar mijn luisteraars zijn er wel fan van. Daarom zit ik er weer op. Maar de kern van de podcast is echt op mijn eigen website en Patreon.' 

Sigrid: 'Het liefst wil ik dat de podcast gratis beschikbaar is voor iedereen, maar na lang proberen, moet ik besluiten dat dat niet lukt. Voor het maken van één aflevering ben ik een volle week aan het werk.' Als ik navraag hoe het precies zit, vertelt Sigrid dat ze ernaast werkt als marketing adviseur. Daarbij runt ze ook de website dearmarketingguru.com waarin ze advies geeft aan marketeers in een fictieve adviescolumn.

De podcast levert niet genoeg geld op en het komt erop neer dat ze elke dag een deeltje als marketing adviseur werkt en de rest van de dag druk bezig is met de podcast. Na al jaren zoveel investeren, wil ze, begrijpelijk, financieel nu wel een keer meer stabiliteit. Bijzonder is de tweestrijd waar Sigrid elke keer in staat. Zo vertelt ze over 'een volwassen keuze maken' als het gaat om het werk in de marketing. Het klinkt bijna alsof de podcast niet als volwassen mag worden gezien. Een strijd die veel ondernemende mensen met idealen ervaren.

Het hart en de inspiratie

Puur op idealisme zo lang een podcast in de lucht houden, vraagt veel. Sigrid vertelt met haar vriendelijke accent, een mengelmoes waarin het Vlaams hoorbaar is: 'Ja, ik wist vanaf het begin af aan al dat dit iets speciaals is. Dit heb ik altijd beschermd. Als iemand er iets van vond, dan ging ik er niet zo in mee.' Zeker in het begin van de podcast, als bijvoorbeeld mensen commentaar gaven, sloot Sigrid zich daar voor af om haar creativiteit te beschermen. Het is duidelijk dat dit echt een geesteskind is van Sigrid, waar veel liefde in zit.

Ik vraag naar haar inspiratie voor de verhalen van de podcast. Sigrid: 'Eigenlijk is dat van alles, als ik bijvoorbeeld ergens zit bij een koffiebar, daar hoor je heel veel. Ook in mijn (lesbische) leven en met vrienden gaat het zo: als ik iets zie of hoor waarbij ik denk; dat kan ik gebruiken, dan sla ik dat op. Inspiratie komt eigenlijk altijd wel. Als er niks is, kan ik gaan mediteren tot er iets komt. En dan komt er altijd wel iets. Zelfs gewoon beginnen met schrijven: 'ik heb geen inspiratie…' en dan doorgaan met schrijven, helpt.' 

Bells & Whistles Theater

Sigrid is als next-best oplossing voor het in stand houden van de podcast nu op zoek naar de 100 mensen voor het Bells & Whistles Theater, een online theater met 100 stoelen: voor loyale luisteraars van The Lesbian Romantic die zich graag per maand abonneren. Daarbij zullen er nog steeds afleveringen of delen van verhalen beschikbaar zijn voor iedereen, maar wel veel minder. Het idee is dat de Club van 100 een echte beleving erbij krijgt: denk hierbij aan scènes die specifiek voor iemand geschreven zijn, verrassingen in de post of een tour door de stad waar een verhaal plaatsvindt met Sigrid als gids. Sigrid is bijzonder goed in het personaliseren en vertelt over diverse mogelijkheden die er zijn. Op dit moment rolt Sigrid de volgende opties uit:

De abonnementen

Met het eerste abonnement heb je exclusieve toegang tot al het TLR-werk, gesprekken achter de schermen en - natuurlijk - extra scènes met favoriete personages. Als je meteen voor een heel jaar tekent, kies je zelf je stoelnummer en word je lid van de exclusieve 'founding members.' Je naam staat dan op de plaat aan de ingang van het virtuele theater. dit abonnement zal Sigrid je verrassen met online extra's. Af en toe komt er ook iets naar je toe via de post! De 80 beschikbare stoelen worden de komende weken en maanden langzaam verkocht: dus als er op dit moment geen stoel beschikbaar is, ga dan gerust nog een andere keer kijken. 

VIP abonnement

Koop je een VIP zitplaats op de eerste rij? Dan krijg je nog meer exclusieve, persoonlijke verrassingen naast de extra's van het eerste abonnement. Je zal ook wat vaker iets leuks vinden in de post. Als je naar Gent of Brugge gaat, geeft Sigrid je met veel plezier een rondleiding! Teken je meteen voor een jaar, dan komt jouw naam als founding member op de gedenkplaat én word je lid van the board, een adviesraad met de allergrootste fans die Sigrid willen helpen om het Theater nog beter te maken. 

Ook de VIP abonnementen worden de komende weken en maanden mondjesmaat vrijgegeven. Wil jij meehelpen aan het voortbestaan van het unieke The Lesbian Romantic? Check dan hier of er alweer een stoel beschikbaar is.

Kende je The Lesbian Romantic nog niet? Duik dan vooral in alle verhalen: www.lesbianromantic.com

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden