Op het Domplein

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Sinterklaas komt!

Ik voel haar zachte, warme, kleine wangetje tegen die van mij. Buiten in de kou. Ze kijkt haar oogjes uit en houd me met haar handjes stevig vast.

'Mama vasthouden', zegt ze. Zo schattig. Ik smelt altijd een beetje als dat zegt. Vaak als ze het wat spannend vindt, heeft ze daar extra behoefte aan.

En het ís ook best wel spannend vandaag. Er komen allemaal Pietjes voorbij. Ze vindt het geweldig. Het is de eerste keer dat ze dit meemaakt. De Pietjes kent ze wel van het boekje dat we thuis hebben, Sinterklaas en de gouden pepernoot. En op het einde van de Pieten-optocht komt Sinterklaas dan ook; op zijn grote witte paard. Ik zie de bewondering in haar oogjes. Ook als hij alweer is verdwenen. De optocht is op z'n einde en de mensen beginnen weg te gaan. Wij staan er nog, de kleine nog nagenietend van wat we net hebben mogen aanschouwen.

'Zullen we met de Sint en de Pietjes meegaan?' vraag ik.

Vastbesloten zegt ze ja.

We gaan erachteraan. Maar, dan moet ik haar wel vasthouden. 'Dat doet mama heel graag lieverd.'

Kort daarna komen we aan op ons Utrechtse Domplein. Het wemelt er van de mensen en de Pietjes. Ze vindt de Pieten maar wát fascinerend. Ze zitten zelfs boven op het dak van het universiteitsgebouw en ze wijst met haar vingertje. Met mijn lieve vriendin naast me geniet ik intens als we bezig zijn met onze missie: de Pietjes achtervolgen. Er wacht ons meisje namelijk de kennismaking met de pepernoot. Ze houdt haar kleine handje open. Ik hou die van mij er maar onder, want anders vallen ze ernaast. En dan proeft ze haar eerste

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden