Ik Vertrek Even Weg

Eind november 2022 waren we getuige van het avontuur van liefdeskoppel en kunstenaarsduo Jolande van Lith (54) en Barbara de Roo (55). In het programma 'Ik vertrek' zag je hoe zij naar Frankrijk vertrokken, om daar in een slaperig gehucht een artistieke B&B op te zetten.

Hier lees je meer, de aflevering zie je op NPO Start.

Het is inmiddels tijd voor een volgend avontuur: Jolande en Barbara verruilen hun Franse B&B vol kunst voor het Duitse hondenparadijs van Kees en Monique en vice versa.

Ik Vertrek Even Weg

In Ik Vertrek Even Weg zoeken oud deelnemers inspiratie bij elkaar. Wat kunnen ze van elkaar leren en welke inzichten nemen ze mee van deze trip?

Kunstenaar en schrijver Jolande van Lith en haar partner Barbara de Roo waren eerder te zien in Steenrijk en Straatarm. In een aflevering van Ik Vertrek was te zien hoe het sympathieke Bossche stel eigenhandig een oud Manoir tot een culturele hotspot in de Loire verbouwde. Ondanks alle tegenslagen zoals schimmel, een lek dak en het wegblijven van vakmensen bleef het stel positief en dat wisten de kijkers te waarderen. Ze werden trending topic en waren te gast bij Beau om over het avontuur te vertellen.

In het leven van Jolande en Barbara draait alles om kunst. Ze werken internationaal en vanuit maatschappelijke betrokkenheid; de afgelopen jaren hebben zij zich o.a. ingezet voor creatieve trajecten met daklozen en vluchtelingen. In Frankrijk ontvangen ze Kees en Monique in hun Chambre d’Art en proberen hen ook te enthousiasmeren voor kunst. Maar of dit voor de nuchtere hondenliefhebbers is weggelegd?

Kees en Monique zijn dol op honden en de onderneming die ze hebben opgestart in het Duitse Thuringen heeft alles te maken met de trouwe viervoeters; Ze hebben een vakantiepark voor hondenliefhebbers opgezet en dát bleek een gat in de markt. Ze denken er zelfs over het rustiger aan te gaan doen.

Het tegenbezoek van Jolande en Barbara aan Duitsland is vooral voor hun kleine Chihuahua Novaz een hele belevenis. Hoe gaat hij zich staande houden tussen grote honden?

Hoewel beide stellen op het eerste oog totaal verschillend lijken schept het achternagaan van je dromen toch een band en ontstaat er al snel iets moois…

Ik Vertrek Even Weg: donderdag 28 december 2023 om 22.10 uur op NPO1 en daarna op NPO Start.

 

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden