Ik Vertrek Even Weg

Eind november 2022 waren we getuige van het avontuur van liefdeskoppel en kunstenaarsduo Jolande van Lith (54) en Barbara de Roo (55). In het programma 'Ik vertrek' zag je hoe zij naar Frankrijk vertrokken, om daar in een slaperig gehucht een artistieke B&B op te zetten.

Hier lees je meer, de aflevering zie je op NPO Start.

Het is inmiddels tijd voor een volgend avontuur: Jolande en Barbara verruilen hun Franse B&B vol kunst voor het Duitse hondenparadijs van Kees en Monique en vice versa.

Ik Vertrek Even Weg

In Ik Vertrek Even Weg zoeken oud deelnemers inspiratie bij elkaar. Wat kunnen ze van elkaar leren en welke inzichten nemen ze mee van deze trip?

Kunstenaar en schrijver Jolande van Lith en haar partner Barbara de Roo waren eerder te zien in Steenrijk en Straatarm. In een aflevering van Ik Vertrek was te zien hoe het sympathieke Bossche stel eigenhandig een oud Manoir tot een culturele hotspot in de Loire verbouwde. Ondanks alle tegenslagen zoals schimmel, een lek dak en het wegblijven van vakmensen bleef het stel positief en dat wisten de kijkers te waarderen. Ze werden trending topic en waren te gast bij Beau om over het avontuur te vertellen.

In het leven van Jolande en Barbara draait alles om kunst. Ze werken internationaal en vanuit maatschappelijke betrokkenheid; de afgelopen jaren hebben zij zich o.a. ingezet voor creatieve trajecten met daklozen en vluchtelingen. In Frankrijk ontvangen ze Kees en Monique in hun Chambre d’Art en proberen hen ook te enthousiasmeren voor kunst. Maar of dit voor de nuchtere hondenliefhebbers is weggelegd?

Kees en Monique zijn dol op honden en de onderneming die ze hebben opgestart in het Duitse Thuringen heeft alles te maken met de trouwe viervoeters; Ze hebben een vakantiepark voor hondenliefhebbers opgezet en dát bleek een gat in de markt. Ze denken er zelfs over het rustiger aan te gaan doen.

Het tegenbezoek van Jolande en Barbara aan Duitsland is vooral voor hun kleine Chihuahua Novaz een hele belevenis. Hoe gaat hij zich staande houden tussen grote honden?

Hoewel beide stellen op het eerste oog totaal verschillend lijken schept het achternagaan van je dromen toch een band en ontstaat er al snel iets moois…

Ik Vertrek Even Weg: donderdag 28 december 2023 om 22.10 uur op NPO1 en daarna op NPO Start.

 

*

Blijf op de hoogte:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden