Hoogte- en dieptepunten

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Het nieuwe jaar komt eraan. Het is een moment van fijn en warm samenzijn, en voor mij ook altijd een soort van reflectie, even de tijd nemen om terug te kijken op wat was. Vooruitkijken naar wat komt. Wat ik mij ieder jaar afvraag is: wat was nu mijn hoogtepunt van het afgelopen jaar? En wat was mijn dieptepunt?

'Hoogtepunten' stonden op een lager pitje in de tropenjaren in dit roze gezin kan ik zeggen. Slaap is een basisbehoefte heb ik geleerd, dus wanneer dit mogelijk is; seize the moment. Dat is ook meteen de link naar het hoogtepunt van afgelopen jaar, naast onze heerlijke vakantie.

Ik heb het nog helder voor ogen. In de zomer, midden juli 's morgens vroeg. Ik werd wakker en begreep niet wat er aan de hand was. Ik deed mijn ogen open en het eerste

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden