Mijntjes tweede album!

Opeens ging het snel: de boeken kwamen van de drukker, het signeren was zo gedaan, en de orders zijn verpakt en verzonden: De donateurs van de crowdfunding voor het tweede Mijntje-album hebben inmiddels een leuk pakketje gekregen! Vanaf heden kun je het eerste en het tweede album ook kopen via de website Strips.nu. Je kunt bij album twee kiezen uit twee verschillende covers, met of zonder bloemetjes, de inhoud is hetzelfde.

Het tweede album staat weer vol met nog meer grappige, diepe, soms schrijnende en vaak sexy strips over Mijntje en haar vriendin Mia. Zij krijgen het te stellen met exen, geheimen, slippertjes en rammelende eierstokken. Hoe ze dat overleven? Met elkaar natuurlijk!

'Ik ben Margreet de Heer, en Mijntje is mijn oudste stripfiguur: een uitgesproken, vrolijke, sexy roodharige die samenleeft met haar vriendin Mia en hun kat Herman. Ze zijn al bijna twintig jaar te vinden in Zij aan Zij (en sinds 2021 ook in StripGlossy).

Samen beleven ze seksuele openbaringen, knallende ruzies, gedoe met moeders en in album twee komt opeens ook Mia's kinderwens om de hoek kijken. Mijntje's eerste album, Mijntje uit de kast, werd vorig jaar succesvol gecrowdfund op Voordekunst.'

Het voorwoord van het tweede Mijntje album is geschreven door niemand minder dan Karin Giphart: 'Zodra de Zij aan Zij destijds in mijn postbus lag, draaide ik hem als eerste om. Om Mijntje te lezen. Elke keer moest ik lachen om de hand-in-eigen-boezem humor. Zelfspot is zo belangrijk! Nu, jaren later, voelt Mijntje als een oude vriendin.' Mijntje kent Karin inderdaad al langer. In het eerste album is te zien hoe Mijntje gepakt werd door Karins debuutroman 'Maak me blij' (2005).

Expo: Fijne seks een kunst

Komend weekend is er in Amsterdam een kunstexpositie met het onderwerp 'Fijne seks een kunst?' en Mijntje is erbij! Tijdens de expo worden de originele tekeningen van de strip over haar eerste échte orgasme geveild.

Verder is Margreet de Heer aanwezig, kun je een Mijntje album kopen die en meteen laten signeren!

De expo wordt georganiseerd door Young Soroptimist Amsterdam, meer info vind je hier.

 

Lees meer Mijntje strips hier!

 

Op de Instagram pagina van Margreet de Heer vind je meer Mijntje en ander werk.

 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden