Bezet!

Janneke Bosman is personal coach in geaardheid en coming-out, daarnaast begeleidt zij in thema's zoals carrière en burn-out, liefde & relatie, en eetproblematiek. Zij schreef eerder het boek Van Boulimia naar Coming-Out. Meer informatie: www.jannekebosman.nl

Janneke deelt met ons het wel en wee van haar roze gezin. Samen met haar vriendin en hun dochtertje maakt ze van alles mee, ook op het gebied van gay.

Hoe werkt dat nu, zo'n roze gezin? Da's toch eigenlijk gewoon hetzelfde inmiddels als ieder ander gezin? Want tsja, tegenwoordig is een 'normaal' gezin eerder uitzondering dan regel, met alle vormen van ouderschap en samenwonen die we nu kennen. Natuurlijk is een roze gezin ook helemaal hetzelfde! En ergens juist ook weer helemaal niet. Want als je erin duikt, dan zie je tal van situaties die toch nét even helemaal anders zijn…

Bezet!

Ken je dat? Dat je samen met je vriendin of vrouw op pad bent, en ze voor je neus wordt versierd door een man? Nou ik wel.

Het is voor zo'n man natuurlijk niet altijd duidelijk dat je een koppel bent. Je kunt ook gewoon vriendinnen zijn, hele goede vriendinnen, of zelfs - zo moet het er voor hem uitzien - hele, hele goede vriendinnen. Want soms is het overduidelijk dat je samen een stel bent, maar ziet een man dit echt niet. Of wil dit niet zien. Hij gaat gewoon zijn gang en waagt een poging. Herkenbaar? Bij ons dus wel.

We waren heerlijk samen weg. Ik had mijn vriendin meegenomen voor een zalig diner voor haar verjaardag bij een Indonesisch restaurant. Ook een beetje eigenbelang, want ik ben zelf deels Indonesisch en ben dol op het eten. Mmm, enak sekali, heel erg lekker. Ik wist dat zij er ook dol op was, dus ik kon de plank niet misslaan.

Zitten we heerlijk te eten, verschijnt de ober steeds iets vaker aan ons tafeltje. Bij mij begint het eerste beetje argwaan al te groeien. Hm, wat doet hij hier zo 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder

Afscheid

Inseminatiepoging drie was raak, maar na twee maanden bleek het kindje niet meer te leven. Wat moest er nu gebeuren? 'Afwachten,' had de arts gezegd. Dat gingen we dus maar doen...

Lees verder

Vers leesvoer

Een inclusieve reisgids, een 'een veelkoppig verhaal over transformatie en de zoektocht naar liefde en bestaansrecht,' en overal kleurrijke feestjes met Nine en Mella, om voor te lezen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden