Horoscoop februari 2024

Februari is een bijzondere maand omdat het de kortste maand van het jaar is, maar ook omdat er geen retrograde plaatsvindt. Een retrograde is simpel gezegd de tegengestelde beweging van een planeet, hij draait als het ware om en gaat de andere kant op, namelijk van oost naar west, wat eigenlijk altijd een bijzonder effect heeft. De omkering is schijnbaar en ontstaat als de aarde een planeet passeert, veroorzaakt door de snelheid waarop de planeten bewegen ten opzichte van de zon. Mercurius bijvoorbeeld, draait sneller om de zon dan de aarde en staat dus op verschillende momenten in het jaar tussen de aarde en de zon in en dat veroorzaakt het retrograde effect. Maar niets van dit alles dus, tot 1 april.

Deze maand mag je verwachten dat je je geïnspireerd en optimistisch zal voelen. Innovatieve, nieuwe ideeën stromen binnen op 5 februari, wanneer Mercurius verschuift naar de progressieve Waterman. Een goede tijd om je onzekerheid aan de kant de schuiven en je mond open te doen, maar pas er wel voor op dat je niet te snel een oordeel velt over anderen. Behandel mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. De nieuwe maan in Waterman op 9 februari moedigt aan om dromen en plannen een onverwachte richting op te sturen. Denk buiten

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De juiste balans

In zo'n 95 procent van de gevallen gaan we ervoor en blijven we elkaars handen vasthouden. En heel, heel af en toe laten we toch maar los en kiezen we voor veiligheid.

Lees verder

Angst en censuur in Hongarije

Amnesty International concludeert dat de propagandawet een grote impact heeft: het beperkt de vrijheid van meningsuiting, leidt tot zelfcensuur en zorgt voor meer discriminatie.

Lees verder

Feelgood met een boodschap

Olga Ponjee schreef de erotische queerserie Oneindig, over mensen die kracht leren vinden in juist datgene wat ze anders maakt. 'Maatschappelijke vraagstukken combineer ik graag met fantasie.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden