Love Lies Bleeding

Het is zover! Vanaf donderdag 11 april zie je de langverwachte film Love Lies Bleeding in de Nederlandse bioscopen. Het is de tweede bloederige film van regisseur Rose Glass, samen met Kirsten Stewart werd zij tijdens de wereldpremière in Berlijn geïnterviewd door De Lesbische Liga.

Annefleur zegt daarover: 'Kristen Stewart is zonder twijfel de belangrijkste openlijk queer actrice van het moment in Hollywood en misschien wel van deze generatie. Dat wij haar met onze zelf begonnen podcast De Lesbische Liga hebben kunnen interviewen op de Berlinale was dan ook een gigantisch bucketlist moment.' Bekijk het interview!

Voor de rol van bodybuilder Jackie trainde Katy O'Brian – zelf getraind in de martial arts – tien weken lang. Haar indrukwekkende gestalte vult letterlijk het doek, of zoals vakblad Variety schreef: 'Het komt niet vaak voor dat we het lichaam van een vrouwelijke romantische hoofdrol zo veel ruimte zien innemen.'

Love Lies Bleeding, de tweede lange speelfilm van Rose Glass (Saint Maud) ging in première op het Sundance Festival en werd daar onthaald als geestige, overrompelende mix van (body)horror, wraakfilm en zelfbewuste, uitdagende queer-variant op de iconische roadmovie Thelma and Louise uit 1991. – Eye Film.

Wij zagen de film tijdens de voorpremière in Amsterdam. Daarover lees je hier meer!

Het verhaal: Sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) wordt verliefd op Jackie (Katy M. O'Brian), een zeer gedreven bodybuilder die naar Las Vegas gaat om haar dromen na te jagen. Hun liefdesverhaal neemt een onverwachte, gewelddadige wending wanneer Jackie in aanraking komt met de criminele familie van Lou.

De film Love Lies Bleeding, geregisseerd door Rose Glass, is een excentrieke, queer-thriller over verlangen, obsessie en de American Dream. De hoofdrollen worden vertolkt door Kristen Stewart en Katy M. O'Brian. Andere rollen zijn weggelegd voor Ed Harris (The Truman Show), Jena Malone (The Hunger Games: Catching Fire) en Dave Franco (Now You See Me).

Zij aan Zij mag kaarten weggegeven! Aangeboden door distributeur Searchers en Triple P Entertainment, te gebruiken in alle zalen waar de film draait. Wil jij de film gaan zien? Reageer dan snel, op maandag krijgen de winnaars bericht.

Win! Twee kaarten voor Love Lies Bleeding!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

Lees ook:

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden