Love Lies Bleeding

Er komt weer een nieuwe lesbische film uit volgende maand – met niemand minder dan Kristen Stewart in één van de hoofdrollen! Deze romantische thrillerfilm, genaamd Love Lies Bleeding, is geregisseerd door Rose Glass, naar een scenario dat ze samen met Weronika Tofilska schreef.

Horny and thorny, de film is 'romantisch, shocking, grappig, sexy en bovenal verrassend van minuut tot minuut,' concludeerde de LA Times over deze excentrieke neo-noirthriller over verlangen, obsessie en wraak.

Het verhaal:

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie (Katy O'Brian) in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou's criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt.

Jackie en Lou worden al snel verliefd op elkaar, maar hun prille en intense liefdesgeluk krijgt een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt de boel op gewelddadige wijze uit de klauwen en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.

Love Lies Bleeding ging in première op het Sundance Film Festival op 20 januari 2024. In de Verenigde Staten is de film sinds 8 maart in de bioscoop te zien, in het Verenigd Koninkrijk vanaf 19 april 2024. Wij moeten helaas nog eventjes wachten, maar vanaf 11 april zie je Love Lies Bleeding ook in Nederland in verschillende bioscopen, zoals Pathé en de Cineville filmtheaters.

Voorpremière in het Ketelhuis

Ik hoefde niet zo lang te wachten, want filmdistributeur Searchers en Triple P Entertainment nodigden Zij aan Zij uit om bij de voorpremière aanwezig te zijn, in het Ketelhuis in Amsterdam. Ik zat in de zaal met andere verslaggevers van onder meer Veronica Magazine en Cineville. Vanaf de eerste minuut zat ik al op het puntje van mijn stoel. De film was spannend, complex, uniek en goed in elkaar gezet – mooi gefilmd met prachtige muziek! 

Bloederig en romantisch

De eerste helft van de film vond ik het leukste, omdat daar de meeste romantische scènes tussen Jackie en Lou in voorkwamen. Ik ben nu enemaal gek op romantische dramafilms, en ik kan 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden