Queer Pride Gent

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 mei 2019
Tijd: 10:00-23:55
Type: Cafe & Party
Website: https://www.facebook.com/events/488400195019168/

Locatie:

Naam: Queer Pride Gent
Straat: Vrijdagmarkt
Postcode: 9000
Plaats: Gent
Provincie: Oost-Vlaanderen
Land: Belgie

Omschrijving:

De eerste editie van Queer Pride Gent vindt plaats op zaterdag 11 mei 2019. De Vrijdagmarkt, het Anseeleplein, Grootkanonplein, Poeziëcentrum en de Kammerstraat zullen zich transformeren tot een veilige haven voor alle queers en hun sympathisanten. De Queer Pride Gent vertrekt vanuit een gevoel van inclusiviteit, acceptatie en appreciatie, gegrond in de waardering voor eender welke seksuele of romantische oriëntatie en genderidentiteit of -expressie, mensen met een handicap of mensen van kleur.


Queer Pride Gent is een open uitnodiging aan iedereen voor deelname aan een of meerdere activiteiten uit een divers, alternatief aanbod van workshops, een Queer Fair, optredens en debatten tot een familiedag, en de verdere invulling aan een Queer-monument door #LHBTMonumntGent en bondgenoten. Een slotfeest is de klap op de vuurpijl.


In tegenstelling tot vele vaak commercieel en institutioneel gedreven pride-evenementen in centrumsteden wil Queer Pride Gent een alternatief geluid laten horen, één dat is gegrond op maatschappelijk engagement. Vooroordelen, onbegrip en agressie zijn vaak het resultaat van een gebrek aan kennis en voortschrijdend inzicht. De ander niet begrijpen is jammerlijk, de ander niet willen begrijpen is echter een schande. Queer Pride wil daarom mensen uit elke hoek van de samenleving samenbrengen en hun de kans geven om elkaar goed in de ogen te leren kijken. Queer Pride Gent is een vreedzaam protest tegen maatschappelijke normen, instituten en structuren die de seksuele, sociale en culturele diversiteit en vrijheid onderdrukken.


Deze debuuteditie van Queer Pride Gent is een initiatief van vele individuen, vrijwilligers en activisten die allen hun roots in de Gentse stad hebben. Queer Pride Gent wil het vrije, non-commerciële karakter van dit event beschermen en rekent daarom enkel op vrijwillige bijdragen van sympathisanten. Meer informatie vind je www.queerpridegent.be. 


Art Direction by Mert Şen


PROGRAMMA HIER ONDER


LOCATIES: Vrijdagmarkt (Queer Performance Square), Anseeleplein (Queer Stage & Pradio), Grootkanonplein (Speakers Corner), Poëziecentrum (Debatten), Kammerstraat (Familiedag).


Linken naar de specifieke events voor line-up en meer:


STAGE 


(https://www.facebook.com/events/382135622374842/)


SQUARE 


(https://www.facebook.com/events/2245401422220046/)


SPEAKERS CORNER (https://www.facebook.com/events/394760531107170/)


DEBATTEN 


(https://www.facebook.com/events/794809477569751/)  


PRADIO 


https://www.facebook.com/events/2319107845015493/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden