Save Saarein Trut op locatie: Paradiso

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 april 2024
Tijd: 21.00
Type: Groot Event
Website: https://www.paradiso.nl/en/program/save-saarein/1730511

Locatie:

Naam: Paradiso
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 14 april 2024 verhuist Saarein voor één avond naar een andere locatie, in Paradiso, samen met vrienden. Deze avond brengt de hele Saarein haar gemeenschap onder één dak om zowel de geschiedenis van dit queer instituut te vieren als het volgende hoofdstuk in te luiden.


In 1978 kocht een vrouwencollectief een café van eigenaren Saar en Rein (Saarein). Vrouwen konden elkaar in alle vrijheid en veiligheid ontmoeten in Café Saarein. In 1999 nam de legendarische Dia Roozemond het café over en breidde het deurbeleid uit naar alle 'queer minded people'. Sindsdien is het een van de belangrijkste historische queer ruimtes in Amsterdam.

Na 25 succesvolle jaren gaat Dia met pensioen en is het tijd voor een nieuwe generatie om het stokje over te nemen en het (culturele) erf- en gedachtegoed van Saarein voort te zetten. Maar een café overnemen kost geld. Om dit voor elkaar te krijgen vindt er een crowdfunding plaats voor de hele gemeenschap - en daarbij heeft de Saarein jouw hulp nodig. Dus kom langs en geniet van een avond vol met live muziek, dj's, performances, dansers en nog veel meer.


Alle opbrengsten van deze avond gaan naar de crowdfunding 


 


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden