Fototentoonstelling Queer Migrants: Portretten uit Den Haag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 maart 2024
Tijd: 09.00 - 21.00 uur
Type: Overige
Website: https://atriumcityhall.nl/agenda/queer-migrations-portretten-uit-den-haag/

Locatie:

Naam: Atrium Stadhuis
Straat: Spui 70
Postcode: 2501 CL
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Nog tot en met 21 maart ben je van harte welkom bij de fototentoonstelling Queer Migrants: Portretten uit Den Haag in het Atrium Stadhuis in Den Haag.

Zanyar Aziz, de fotograaf van Queer Migrants, portretteerde queer mensen die elk om verschillende redenen naar Den Haag zijn geëmigreerd.

Zij hebben diverse achtergronden en allemaal een verhaal te vertellen. Ze zijn hier komen wonen, omdat er bijvoorbeeld een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook kun je denken aan verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer personen.

De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn, speelt vaak een cruciale rol in de levens van deze queer personen. Zanyar Aziz laat hun verhalen zien en geeft hen een stem.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden