Emoties als Ellen onderscheiding krijgt

Ellen White House

Terwijl Koning Willem-Alexander een bezoek bracht aan COC Nederland, gebeurde er dinsdag in de Verenigde Staten ook iets bijzonders:

Ellen DeGeneres kreeg een onderscheiding, The Medal of Freedom, van president Obama. De Medal of Freedom is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten en is bedoeld voor Amerikanen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het land of de wereld.

"Er was zóveel moed voor nodig om publiekelijk uit de kast te komen 20 jaar geleden, en wat Ellen heeft gedaan was zo belangrijk. Belangrijk voor de LHBT-gemeenschap, maar ook voor de rest van de wereld. Ellen heeft ons doen realiseren dat we allemaal meer gemeen hebben dan we dachten. Ze heeft haar carrière op het spel gezet en droeg daarna de hoop van miljoenen mensen op haar schouders", spreekt een zichtbaar geraakte Obama.

"We willen allemaal een tortillachip die het gewicht van guacamole kan dragen", herhaalde hij de woorden van Ellen. "Niet dat ik snap wat dat betekent, maar ik kreeg het even te kwaad dus wilde de sfeer breken." Het is een mooie speech, die ook Ellen DeGeneres tot tranen roert.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden