22 the Project: Tragisch nieuws

Vandaag bereikte ons het tragische bericht dat Julian niet lang meer te leven heeft. Ze heeft verschillende tumoren in haar hersenen en rond haar hart, de dokters geven haar nog drie maanden.

Fleur schreef vandaag op haar Facebookpagina. 'Mijn mooie vrouw, de liefde van mijn leven, is stervende.'

Wij vinden het niet te bevatten. Er was een vrolijk bericht in de maak over de nieuwe landen waar het homohuwelijk nu ook is toegestaan; Wat fijn en feestelijk dat Fleur en Julian daar nu ook mogen trouwen! Aan deze droom en dit mooie project lijkt dus nu ruw een einde te komen.

'Ik sprak Fleur en Julian eind augustus in New York, nog in de voorbereidende fase van 22 the Project. Hun passie, optimisme en hun liefde voor elkaar was motiverend en aanstekelijk. Toen al. En het project, hun boodschap is vanaf de start alleen maar groter en sterker geworden.

Het doel was om met 22 een tijdcapsule te maken, waarin zichtbaar werd hoe universeel de liefde is en hoe het aantal landen waar gays kunnen trouwen groter wordt. Ik denk dat Fleur en Julian nu al niet alleen een tijdscapsule maar vooral een kunstwerk hebben gecreëerd, dat voor altijd een bron van inspiratie zal blijven. Voor de wereld en ook voor mij persoonlijk.' Marieke de Wit – hoofdredacteur Zij aan Zij

Om bewustwording te creëren zouden Fleur en Julian gaan trouwen in alle landen waar het homohuwelijk is toegestaan. Toen het project begon waren dat er 22, nu staat de teller, met Malta, Duitsland, Oostenrijk en Australië, op 26. Fleur en Julian zijn getrouwd in New YorkAmsterdamAntwerpen en Parijs en nu zijn ze in Spanje.

Lees hier alles over 22 the Project.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden