Het leed dat daten heet

Herkenbaar, gênant, ongemakkelijk of ronduit pijnlijk: Je moet er wat voor over hebben om je droomvrouw te vinden. Rosalie deelt haar ervaringen. Lees, lach en huiver!

'Vorig jaar ben ik getrouwd met de leukste, mooiste en liefste vrouw van de wereld. Maar voor het zover was heb ik me jarenlang fanatiek begeven op de datingmarkt. Je moet haar érgens tegenkomen, in het wild is het niet zo makkelijk. Ik durf mezelf inmiddels best professioneel dater te noemen. Online dating, koppelpogingen van vrienden (en mijn moeder!), onhandige introducties op werk en natuurlijk desillusies in alle vormen en maten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het meegemaakt.

Neem nou die keer dat mijn beste vriend, Joost, een koppelpoging deed. Ik was nog niet zo lang uit de kast. Joost had een collega, vertelde hij op een avond, die, in haar eigen woorden, 'hartstikke lesbisch' was en mij graag wilde ontmoeten. Mijn eerste vraag aan Joost was: Wat heb je haar in godsnaam verteld, dat ze mij wil ontmoeten? Niks bijzonders, vond hij. Behalve blijkbaar dat ik zijn beste vriendin was en had ontdekt dat ik op vrouwen viel. Hij had haar een foto van mij laten zien en de collega, die Loes bleek te heten, had iets geroepen in de trant van: laat maar komen, dat verse vlees. Ze zou mij weleens introduceren in de lesbische wereld.

Nu werd ik niet speciaal warm van die opmerking en vroeg me af of ik in moest gaan op dit verhaal. Maar Joost was nogal vasthoudend. Later bleek dat hij vooral vond dat ik me wat meer op de datingmarkt moest begeven, meer vrouwen moest leren kennen. Hij dacht niet dat Loes echt een match zou zijn, maar het leek hem een goeie ervaring voor mij. Goed bedoeld, slecht ingeschat.

Met Loes ging ik een biertje drinken. Er was die avond blijkbaar een vrouwenfeest, en daar gingen we samen heen. Zij kende de portier en had een lang gesprek met haar, terwijl ik er wat ongemakkelijk naast stond. Eenmaal binnen hoopte ik geïntroduceerd te worden bij haar vriendinnen, maar het leek er niet op dat ze veel mensen kende. Ze danste om me heen, dronk veel bier en was grof en handtastelijk. Er was te veel herrie om een gesprek te voeren. Normaal ben ik niet zo verlegen ingesteld, maar wat ik hier nou mee moest. Na een tijdje kon ik haar duidelijk maken dat ik het wel gezien had en naar buiten wilde. Ze kwam met me mee en we vonden een bankje in een plantsoen vlakbij. Vrijwel direct begon ze me te zoenen, en eerlijk gezegd was dat het leukste deel van de avond, want dat kon ze wel. Maar haar botte manier van doen stond me zo tegen. Toen een beetje zoenen in haar ogen begon te leiden tot meer, ben ik er vandoor gegaan.

Die maandag op het werk kreeg Joost in geuren en kleuren van Loes te horen wat een geweldige avond we hadden gehad. Ik kreeg berichtjes met de vraag wanneer we elkaar weer zouden zien. Ik heb een paar dagen gewacht en haar toen gesmst dat ik een 'hele leuke' avond had gehad maar denk dat ze toch mijn type niet is. Joost kreeg de wind van voren, het was de eerste én laatste keer dat hij me aan de vrouw hielp.

Gelukkig lagen er ook een hoop leuke dates in het verschiet. Daarover later meer!'

*

Rosalie smult van datingverhalen. Als jij je verhaal wilt delen, mail dan naar rosalie@zijaanzij.nl: Ze verzamelt (anonieme) verhalen (positief of negatief) voor een nieuwe artikelenserie op ZijaanZij.nl.

Wil jij ook je geluk beproeven op de datingmarkt? Waag je kans hier!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

X en O in bevolkingscijfers

Statistiek: Waar zijn de intersekse personen en de mensen die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeren? Oproep voor meer aandacht op papier voor mensen die niet passen binnen M of V.

Lees verder

Queer Migrations

Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende LHBTIQ+ mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven. De expositie is te zien vanaf 2 maart in Atrium Stadhuis Den Haag.

Lees verder

De Queer Boekenkast

Je kunt in de meeste boekhandels wel queer boeken vinden, maar wist je dat er in Alkmaar een 100% queer boekhandel is? We gingen langs en spraken oprichter Thomas!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden