What You See Festival

Op 23 november 2018 begint de eerste editie van het What You See Festival. Een spiksplinternieuw, internationaal festival over gender en identiteit vol professionele dansvoorstellingen, theater, film, beeldende kunst, goede gesprekken, feestjes en muziek in het hart van Utrecht.

Waarom een festival over gender?
Het gesprek over gender is nog steeds niet af. Want of je je vrouw voelt of man, homo, hetero, iets ertussenin of omheen, oud of jong, we worden allemaal weleens beperkt door de ongeschreven regels over vrouwelijkheid en mannelijkheid.

Samen met het publiek viert dit festival de rijkdom en de schoonheid van diversiteit: van mensen, lichamen, liefhebben en manieren van zijn.

What You See biedt geen pasklare antwoorden, maar is een gezamenlijke zoektocht naar het oprekken van de norm. Een festival vol verwarring en verwondering, vol bijzondere ontmoetingen en intense kunstervaringen. What You See is een festival voor iedereen.

Zo zie je op 24 november Glittergods/Stigma:

In maar liefst 72 landen is homoseksualiteit verboden, soms zelf op straffe van de dood. Op de glamoureuze catwalk van GlitterGods/Stigma balanceren twee dansers tussen twee realiteiten: die van acceptatie en van discriminatie.

Van voor naar achter bewegend worden ze geconfronteerd met vrijheid en onderdrukking, trots en schaamte, liefde en haat. In deze poel van ervaringen zoeken ze hun eigen werkelijkheid, en leggen ze hun zoektocht naar hun autonomie, kracht en kwetsbaarheid bloot.
GlitterGods / Stigma is een oproep tot verdere vooruitgang en acceptatie, een ode aan de liefde en een groot dankjewel aan alle LGBTQI+ rolmodellen die strijden voor gelijke rechten.

Meer details over deze en andere onderdelen van What You See vind je in de kalender.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Emmy Eve

'Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik zelf mee maak. Er gaan nummers over angst voor verlies en afscheid nemen van vriendschap maar ook nummers over mijn vrouw en onze liefde.'

Lees verder

Maandverbond

Hormonale herfst bij de VPRO: Waarom praten we niet openlijker over menstrueren? Wat is de relatie tussen seks en hormonen? En hoe voelt menstrueren als je wel een baarmoeder hebt maar geen vrouw bent?

Lees verder

Diversiteit in het licht

'De weg naar volledige acceptatie vraagt om meer dan één feestje. Het gaat natuurlijk niet alleen om feest, we willen ook de kritische noot zijn voor het verbeteren van dingen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden