Batwoman

De Australische actrice Ruby Rose speelt de rol van Batwoman, een karakter voor het eerst gecreëerd in 1956 door Bob Kane en Sheldon Moldoff voor DC Comics, als vrouwelijke tegenhanger van Batman. De verhaallijnen rond Batwoman zijn een aantal keer herschreven, tot DC Comics 'Batwoman' Kate Kane opnieuw introduceerde in 2006. Hoewel Batwoman oorspronkelijk verliefd was op Batman, is haar laatste incarnatie lesbisch en heeft ze een romantisch verleden met rechercheur Renee Montoya.

Vorige zomer werd bekend dat de stripheldin het papier zou verruilen voor het witte doek, en Ruby Rose werd gecast voor deze rol. De keuze voor de OITNB-actrice deed nogal wat stof opwaaien: Ten eerste omdat ze niet joods is (zoals het oorspronkelijke personage), maar vooral omdat men vindt dat ze niet kan acteren. 'We zouden elkaar moeten steunen', zei Ruby in een reactie, 'als vrouwen en andere minderheden de handen in één slaan, dan zijn we niet te stoppen. Als we elkaar naar beneden halen, dan is dat is veel pijnlijker dan bij welke groep dan ook. Ik zou willen dat vrouwen én de LHBT-gemeenschap elkaar wat meer steunden.' Omdat ze alle kritiek zat was, heeft ze in augustus 2018 haar Twitter-account verwijderd.

In de film Batwoman, vanaf komend najaar in de bioscoop, zien we Ruby als het nichtje van de verdwenen Batman. Kate Kane wil helpen om haar geliefde Sophie, die gekidnapt is, te redden. Haar vader vindt dat geen goed idee, maar Kate laat zich niet tegenhouden en treedt in de voetsporen van de oorspronkelijke gevleugelde superheld.

 

 

Ruby Rose (1986) kwam uit de kast toen ze 12 jaar oud was en heeft daarna een hoop pesterijen en zelfs fysiek geweld te verduren gehad, met een zelfmoordpoging tot gevolg. In 2002 begon ze met modellenwerk, werd later ook bekend van televisie. Ze ging acteren in 2008 en speelde in verschillende films en series. In 2015 zag je haar in Orange is The New Black. Ze won verschillende awards, waaronder de GLAAD Media Award en de Australian LGBTI Award. 

In The Tonight Show geeft Ruby aan dat ze vroeger heel graag voorbeelden en rolmodellen had gezien waar ze zich mee kon identificeren. Als Batwoman is Ruby Rose de eerste openlijk lesbische actrice in de rol van een superheld. Haar motto: 'Wees het voorbeeld dat je zelf gehad had willen hebben toen je jong was.'

*

 

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Kortsluiting

Ze streelde de krassen op mijn armen, die ze met haar nagels had gemaakt. Ze stond naast me en had haar kleren alweer aan. 'Ik moet gaan.' | De vrouw op de brug, deel 30

Lees verder

Docu: Dubbele strijd

VICE Benelux volgt Naomie Pieter terwijl zij Black Pride organiseert en ondertussen vecht voor een plek in de queerbeweging en in de Black Lives Matter-movement.

Lees verder

Ik wil geen kinderen

'Het lijkt mij verstandiger dat we kritisch zijn op mensen die de volgende generatie op de wereld gaan zetten dan op mensen die ervoor kiezen daar niet aan mee te doen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden