Archief online!

Sommige verhalen zijn tijdloos. Andere verhalen zijn inmiddels ingehaald door de tand des tijds maar nog steeds leuk en interessant om terug te lezen. In 2009 maakten we voor het eerst ook een digitale editie van het gedrukte magazine en deze digitale versies staan nu allemaal online!  

Zij aan Zij werd in 1992 opgericht door Maria van Oosten. In eerste instantie als een gestencild contactblaadje, later uitgroeiend tot een volwaardig magazine en weer later samen met een online platform en community. In 2017, toen Zij aan Zij 25 jaar bestond, was de finale van het gedrukte blad: Zij aan Zij moest meebewegen met de veranderende vraag in het medialandschap en we creëerden daarom een compleet nieuwe website. Als Online Magazine en datingplatform hebben we inmiddels een recordaantal bezoekers.

Dank je wel!

Dit alles is mogelijk gemaakt door de steun van onze members en de niet aflatende inzet van onze developers en het redactieteam (lees hier een interview met hoofdredacteur Marieke de Wit).

Weer een stap verder in de uitbreiding van de website is de update en aanvulling van het online archief. De flipbooks met de oude digitale nummers zijn nu in html en er is geen achterhaalde flash-plugin meer nodig. Je leest de magazines nu met gemak op alle mobiele apparaten en zijn ze opgenomen in de zoekmachine van de website.

Word nu member en krijg toegang tot alle functies van de website. Klik hier en lees meer over de memberships!

Het archief vind je via het menu bovenin.

Alle jaargangen, van 1992 tot 2017, zijn in fysieke vorm terug te vinden de bibliotheek van Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, Amsterdam. Sinds 2009 maakten we het blad ook in digitale vorm.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden