Archief online!

Sommige verhalen zijn tijdloos. Andere verhalen zijn inmiddels ingehaald door de tand des tijds maar nog steeds leuk en interessant om terug te lezen. In 2009 maakten we voor het eerst ook een digitale editie van het gedrukte magazine en deze digitale versies staan nu allemaal online!  

Zij aan Zij werd in 1992 opgericht door Maria van Oosten. In eerste instantie als een gestencild contactblaadje, later uitgroeiend tot een volwaardig magazine en weer later samen met een online platform en community. In 2017, toen Zij aan Zij 25 jaar bestond, was de finale van het gedrukte blad: Zij aan Zij moest meebewegen met de veranderende vraag in het medialandschap en we creëerden daarom een compleet nieuwe website. Als Online Magazine en datingplatform hebben we inmiddels een recordaantal bezoekers.

Dank je wel!

Dit alles is mogelijk gemaakt door de steun van onze members en de niet aflatende inzet van onze developers en het redactieteam (lees hier een interview met hoofdredacteur Marieke de Wit).

Weer een stap verder in de uitbreiding van de website is de update en aanvulling van het online archief. De flipbooks met de oude digitale nummers zijn nu in html en er is geen achterhaalde flash-plugin meer nodig. Je leest de magazines nu met gemak op alle mobiele apparaten en zijn ze opgenomen in de zoekmachine van de website.

Word nu member en krijg toegang tot alle functies van de website. Klik hier en lees meer over de memberships!

Het archief vind je via het menu bovenin.

Alle jaargangen, van 1992 tot 2017, zijn in fysieke vorm terug te vinden de bibliotheek van Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, Amsterdam. Sinds 2009 maakten we het blad ook in digitale vorm.

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden