Vies

Heb jij al gehoord van LIONSTORM? LIONSTORM is een lesbisch rapduo bestaande uit Vuige Muis (1989) en Skerrie Sterrie (1991). LIONSTORM miste queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene, en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre is de droom geboren om een rapduo te vormen. Lees hier meer over LIONSTORM.

Eerder las je over LIONSTORM naar aanleiding van hun eerste single 'NO H8ro' met bijbehorende videoclip, die begin juli 2019 uit kwam. Deze single haalde direct de New Music Friday Spotify playlist en werd het 'queer anthem' van 2019 genoemd (Hier lees je meer). Ook hun tweede nummer 'Emo Track' deed het goed op Spotify.

Lees ons interview LIONSTORM hier!

Vuige Muis en Skerrie Sterrie brachten gisteren hun derde single uit, genaamd 'Vies'.

 

'Het nummer en de clip zijn een ode aan de ongefilterde ongecensureerd vrouw en een reactie op iedereen die mensen op deze manier vervelend vindt of zich erdoor getriggerd voelt. Het is een anthem voor queer mensen en vrouwxn* om hun 'anders zijn' te omarmen en er hun kracht uit te halen,' aldus LIONSTORM.

Als je denkt bekende gezichten te zien in deze clip, dan kan dat heel goed kloppen! Zo deed niemand minder dan Hanna van Vliet, aka Anne uit ANNE+ mee aan de video. Maar zij is niet de enige. LIONSTORM licht dit toe: 'In de clip komen een aantal mensen voor die wij erg inspirerend vinden in deze movement zoals o.a. Lize Korpershoek, LA-based zangeres vōx, Hanna van Vliet, Simon(e) van Saarloos, Tatjana Almuli, Nanoah Struik, Devika Partiman en Sioejeng Tsao.' Bekende namen dus!

Meer info? Website: www.lionstorm.nl | Instagram: @by_lionstorm

*Nee, dit is geen spelfout. De term 'vrouwxn' wordt gebruikt om niet alleen vrouwen, maar ook non-binary- en trans personen en andere gender divergents mee aan te duiden.

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden