'Liefde is universeel'

Op maandag 2 maart was de première van ANNE+ seizoen 2 in Pathé Tuschinski Amsterdam, en Zij aan Zij was erbij! Wij keken als eerste op de hele wereld de eerste vier afleveringen van het nieuwe seizoen. De week ervoor hadden we al de kans om hoofdrolspeler Hanna van Vliet, scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux van alles te vragen over het tweede seizoen. Wist jij bijvoorbeeld al dat Hollywoodster Laura Gomez, aka Blanca uit Orange is the New Black, een rol speelt in het nieuwe seizoen?

Lees het interview hier!

 

In seizoen 1 was Anne nog bezig met haar studie, maar in seizoen 2 is Anne afgestudeerd en begonnen aan een nieuwe baan – het 'volwassen leven' is begonnen! Dit gaat allemaal niet zo soepel als Anne had gehoopt: ze vindt haar baan niet zo interessant en haar baas uiterst vervelend, iedereen om haar heen heeft een relatie behalve zij, en dan gaan haar ouders ook nog eens scheiden!

Anders dan bij seizoen 1, waar de twintiger Anne steeds een andere relatie aangaat, draait seizoen twee juist om de stelletjes om haar heen. De langere zendtijd gaf de makers van ANNE+ ook de kans om meer diversiteit te laten zien: zo introduceren ze een heterokoppel, een homokoppel en een trans personage in het nieuwe seizoen. Hanna, Maud en Valerie geloven dat deze diversiteit in liefde tussen mensen bijdraagt aan het uitgangspunt van ANNE+: 'liefde is universeel'.

Tijdens de inloop vond er een heuse fotoshoot plaats van de ANNE+ cast terwijl de bezoekers konden proosten op het inluiden van het nieuwe seizoen. Hierna had MEROL, bekend van haar hit nummer 'Lekker met de meiden', de eer om de avond aan elkaar te praten, inclusief een Q&A met Hanna, Maud en Valerie.

Na afloop verzamelen de cast & crew zich onder luid applaus op het podium. Ook kregen fans de kans om op de foto te gaan met hun favoriete personages en ontvingen zij een leuke ANNE+ tote bag. Aansluitend was er een gezellige borrel waar wij een praatje maakten met Gale en Sterresoet van de lesbische rapgroep Lionstorm en Marianne, eigenaar van vrouwencafé Bar Buka.

Nydia van Voorthuizen en Marie-Lotte Hagen, beter bekend als podcastmakers van 'Damn Honey,' waren ook van de partij. Damn Honey is dé feministische podcast over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Afgelopen dinsdag werd er een BONUSaflevering gelanceerd over ANNE+ seizoen TWEE: met Hanna van Vliet en Maud Wiemeijer! Luister de podcast via Spotify en lees hier meer over Damn Honey.

 

Meer ANNE+

Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van ANNE+! Gelukkig zijn de makers van de serie al plannen aan het maken voor de toekomst.

Tijdens de Q&A na afloop van de eerste vier afleveringen vertelde regisseur Valerie Bisscheroux: 'We zijn nog maar net begonnen en we blijven hier zeker mee door gaan. Waarschijnlijk komt er nog een derde seizoen aan, of misschien zelfs een film!'. 

ANNE+ op TV

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd op dinsdag 3 maart uitgezonden op TV. Vanavond om 22:25 is aflevering twee te zien bij BNNVARA op NPO3! Kijkplezier gegarandeerd.

Lees hier alles over ANNE+ 

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden