Bij Jou

Op 23 juni lanceerde Emmy Eve het nieuwe zomerse nummer Bij Jou, een nummer met een persoonlijke boodschap die de zangeres speciaal schreef voor haar beste vriendin Nikki.

'Bij Jou' gaat over het verloop en de ontwikkeling van een vriendschap door de jaren heen: 'Het werd tijd om eens iets te schrijven over een thema wat vaak voor lief genomen wordt.' Emmy Eve heeft ook een 'uit de kast moment' in dit nummer verwerkt. Zo zingt ze: 'We groeien samen op en we gaan opzoek, naar wat het leven ons te bieden heeft. Kwam voorzichtig uit de kast, niemand enthousiast, jij wilde alles van me weten, jij kent mijn hele liefdesleven, ja jij bent al die tijd gebleven.'

Wij vroegen Emmy Eve wat meer te vertellen over haar 'voorzichtige' coming-out.

Foto: Robin Alysha Clemens (@robinalysha)

Uit de kast in Vlieland

'Ik ben nu op vakantie in Vlieland en ik zat toevallig net aan m'n vriendin te vertellen dat ik hier 15 jaar geleden ook was, op dezelfde camping. Toen was ik met Nikki en twee andere goeie vriendinnen. Tijdens die vakantie vertelde ik een beetje tussen neus en lippen door in de tent dat ik verliefd was op een meisje en niet zo goed wist wat ik ermee aan moest. Volgens mij vertelde ik ook dat ik dacht ik op meisjes viel. Ze reageerden allemaal super positief en zeiden dingen als: 'dat verbaast me helemaal niet,' en: 'wat leuk voor je!'

De reden dat ik zing: 'Kwam voorzichtig uit de kast, niemand enthousiast,' ging dus niet over mijn vriendinnen, maar meer over mijn familie. Zij waren er niet per se op tegen, maar zij kenden dat gewoon helemaal niet. Niemand anders in mijn familie was namelijk iets anders dan hetero. En ze dachten eerst dat het een fase was, omdat ik nog zo jong was. Ik heb een hele goeie band verder met mijn familie en ik neem ze ook niks kwalijk. Maar ik kwam dus wel heel 'voorzichtig' uit de kast, omdat ik eerst mijn vriendinnen had verteld dat ik op meisjes val en pas een jaar later vertelde ik het mijn familie.

Gewoon heel nieuwsgierig

Ik wist natuurlijk heus wel dat het vrij normaal is om als meisje op meisjes te vallen, maar toch merk je ergens wel dat je anders bent. Je behoort namelijk niet tot de maatschappelijke norm. Juist om die reden ben ik zo dankbaar dat Nikki mij precies zo behandelde zoals je behandelt wilt worden. Ze maakte er totaal geen issue van dat ik op vrouwen val. Ze was eigenlijk gewoon heel nieuwsgierig. Vaak kletste zij over jongens en ik dan over meisjes en er zat niet zoveel verschil in de manier waarop wij daar over praatten. Behalve natuurlijk dan dat zij op jongens valt en ik niet. Ik ben nog altijd heel dankbaar hiervoor en dit is ook de reden waarom ik mijn coming out in dit nummer heb verwerkt.

De vriendinnen woonden vroeger bij elkaar in de straat en kwamen bij elkaar in de klas te zitten op basisschool De Bongerd in Ridderkerk. Hun schoolavontuur werd vervolgd op het Farel college en na de middelbare schooldiploma trokken beide dames naar Breda voor hun studie. Inmiddels wonen de vriendinnen weer dicht bij elkaar in de buurt en zijn zij al die jaren met elkaar in contact gebleven.

Foto: Mark van Rooij, links Evelien, rechts Nikki

Nieuwe impulsen

Voor de productie van dit nummer werkte Emmy Eve voor het eerst samen met Wessel van Deursen, een schrijver en producer die bij het label van popsensatie Snelle is getekend. 

'Alhoewel ik het zelf erg prettig vind om met een vast team aan nieuw materiaal te bouwen, is het soms ook goed voor je muzikale ontwikkeling om zo nu en dan met nieuwe mensen te werken. Wessel past goed in mijn muzikale plaatje', aldus Emmy Eve. 

Er wordt ondertussen hard verder gewerkt aan het schrijven van nieuw materiaal. Hopelijk zien we Emmy Eve na de zomer dan ook eens live optreden!

Volg Emmy Eve op Instagram en luister het nummer op Spotify en alle andere streamingplatforms.

 

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden