Picl kleurt roze!

Deze zomer kleurt Picl weer roze! Iedereen mag zijn wie 'ie wil, liefhebben wie 'ie wil en beminnen hoe 'ie wil. Dat betekent acht films waarin we dat vieren, maar waarin ook zichtbaar wordt hoe ingewikkeld het kan zijn als je afwijkt van de 'norm'. Geniet van 8 juli t/m 19 september elke week van een nieuwe speciaal geselecteerde LHBTI-film op Picl.

'Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?' is een vraag die bijna elk liefdeskoppel wordt gesteld. In Are We Lost Forever krijg je een minder rooskleurig antwoord op deze vraag. In Petite Fille zien we hoe een jong meisje en haar omgeving worstelen met haar identiteit. En in Cowboys laat een vader zijn zoon zichzelf zijn op hun trektocht door het ruige Montana. Cate Blanchett speelt in het geroemde Carol een vrouw die op latere leeftijd nog altijd moet verbergen wie ze is. Dat verbergen kent ook Colm uit Rialto, na de dood van zijn vader lukt het hem niet langer de perfecte echtgenoot te zijn.

 

Het zwemteam The Shiny Shrimps zoekt heil in de kracht van de meerderheid ter voorbereiding voor hun Gay Games. Dat je niet overal mag houden van wie je wil kennen de Keniaanse Kena en Ziki uit Rafiki maar al te goed, toch kunnen de twee niet om hun liefde heen. Net als Maurice en Clive uit Maurice, die in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog in Engeland hun liefde geheim moeten houden. In The Miseducation of Cameron Post zijn een groep tieners tot elkaar veroordeeld in het Gay Conversion Center waar ze naartoe gestuurd zijn.

Wij mogen 5 filmkaartjes weggeven!

Win! Een virtueel ticket voor een film op Picl!

Speciaal voor Zij aan Zij members! Log in om te zien hoe je kans maakt!

 

 

 

Het hele programma: https://picl.nl/programmas/roze-zomer/ 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden