Reis vol verrassingen

SPOILER ALERT

Als het even niet lekker gaat vind ik niets zo fijn als helemaal verdwijnen in een goede serie. Het liefst iets opbeurends. Ik ken mensen die voor complete ontspanning iets met actie of horror opzetten. Dat snap ik niet. Ik ben de eerste die normaal gesproken één of andere true crime serie opzet, maar niet wanneer ik niet lekker in mijn vel zit.

Verre landen, nieuwe mensen en inspirerende verhalen; dat wil ik zien. En hoewel het een dramaserie is word ik altijd heel blij van The L Word: Generation Q. Als ik één kinderdroom heb dan is het wel wonen in Californië. Het is een obsessie die teruggaat naar toen ik met kindercola en POM-BÄR chips op de bank naar Bassie en Adriaan keek. Ik had alle films op VHS. Ja, zelfs die met de plaaggeest. De beste film was natuurlijk: Bassie & Adriaan: De reis vol verrassingen waarin ze door een groot deel van Amerika reizen. Ik kan de scene waarin ze rond een gigantische boom in het Yosemite National park rennen dromen. Je begrijpt: alles wat ook maar een beetje over Californië gaat vind ik geweldig. The L Word – met Los Angeles als toneel – is dus perfect. Want niet alleen Californië speelt een rol maar ook lesbiennes. Wat wil je nog meer?

Kijk, ik kan hier en daar echt wel wat hebben. Een relatie die niet helemaal goed loopt of een ruzietje in de familie. Maar wat was dit voor een seizoen jongens. Ik had het natuurlijk kunnen weten. Ik heb de originele The L Word serie gekeken. Ik heb alle seizoenen zelfs op dvd's om af en toe weer te bingen. Kanker, zelfmoord, scheiding; het komt allemaal voorbij. Waarom zou dat in deze reboot anders zijn?

Maar het bleek wel anders. In seizoen één tenminste. Het verhaal kabbelde rustig door. Hier en daar een obstakel maar over het algemeen viel er genoeg leuks uit te halen. Maar wauw, dit seizoen. Het was één en al ellende. Finley aan de drank, de break-up van Dani en Sophie, Angie's overleden vader: niemand kwam er ongeschonden vanaf.

Ik verwacht dan ook niet veel goeds voor seizoen 3. Even wat voorspellingen. Te beginnen bij Alice en Tom. Dat is allemaal veel te positief. Dat is niks natuurlijk. Daar moet wat gebeuren. Ik gok dat we in de eerste aflevering zien dat Tom is vreemdgegaan met Alice's moeder – want wanneer duikt die weer een keer op – en Alice van alle ellende aan de drank  zit. Ook Shane en Tess is natuurlijk één en al ellende. Tess' moeder is dood, zelf was ze er niet bij. Shane wel, maar die kreeg net een telefoontje waardoor ze het hele moment niet heeft meegemaakt. Alice's moeder belde.

Bette en Tina komen bij elkaar. En gaan weer uit elkaar. Komen daarna toch weer bij elkaar. Maar blijken dan toch definitief uit elkaar te gaan. Dit gebeurt allemaal in de tweede aflevering. In het eerste halfuur. De rest van de aflevering focust op hun dochtertje Angie. Die was einde seizoen 2 weer gelukkig met Jordi maar ook dat is helemaal voorbij. Het verdriet over haar vader en de stress over haar moeders was teveel voor het jonge koppel.

En dan de nieuwe garde, even in het kort. Finley komt nuchter uit rehab, maar grijpt samen met Alice weer snel naar de drank. Dani en Gigi trouwen en gaan op huwelijksreis. Maar hun helikopter naar een verlaten eiland stort neer. Sophie springt van alle ellende in een zwembad. Een hommage aan Jenny. En zo gaan we dan langzaam seizoen 4 in: 'Who killed Sophie'.

Tot die tijd, vooral om mijzelf voor te bereiden op wat waarschijnlijk komen gaat, begin ik met het bingewatchen van Bassie & Adriaan: De reis vol verrassingen. Er zitten dan wel geen lesbiennes in, maar het is ook Californië en er is in ieder geval voor iedereen een happy end.

 

Stefanie van Wijk is journaliste en woont samen met haar vriendin en Golden Retriever in Overijssel. Naast schrijven is het maken van documentaires (zoals Unapologetically Us) haar passie. Haar andere columns lees je hier.

 

*

Meer hier over The L word:

 

Stukje uit de laatste aflevering!

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Ex over de vloer

Mijn nieuwe vriendin beschouwt haar ex als goede vriendin, en ze is de tweede mama van de kinderen. Ze moet altijd welkom zijn, vindt ze. Het zint me niet. Wat zou jij doen?

Lees verder

Goeie bestemming

'Die doos gaat eruit. We gaan van dit hele drama een museumstuk maken.' Willy had het helemaal uitgedacht. 'Kijk, hier gaan we morgen heen, je mag mee als je wilt.' - Fran & The City

Lees verder

Vrouw uit de kast

Stella Heman nam het platform over: 'Ik help heel graag mensen die met zichzelf in de knoop zitten en hun geaardheid willen onderzoeken, of die steun nodig hebben bij het uit de kast komen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden