Lesbische Liga wint award!

NTR: De NPO 3FM/NTR-podcast De Lesbische Liga heeft de Dutch Podcast Award 2021 in de categorie Media & Cultuur gewonnen! In deze podcast, die gericht is op de representatie van lesbische, biseksuele en queer-vrouwen in de media, bespreken 3FM-dj Vera Siemons en filmkenner Annefleur Schipper het lesbische media-aanbod. Andere genomineerden in deze categorie waren Trust Nobody, Topstukken, Televisië en Maestro met de breinaald. De prijs wordt donderdag 28 oktober uitgereikt tijdens het Podcastgala in Hotel Krasnapolsky te Amsterdam. 

In De Lesbische Liga nemen Vera en Annefleur de luisteraar mee langs het queer-medialandschap om te kijken hoe het gesteld is met de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen. Welke stereotypes komen altijd terug? Waarom zijn alle lesbische personages zo ongelukkig of überhaupt dood? Hoe komt het dat zoveel lesbische films zich afspelen in een tijd dat er nog geen elektriciteit was? En waarom zien we überhaupt zo weinig lesbische vrouwen in de media? Vera en Annefleur bespreken vanuit hun eigen ervaringen de beste series, films en rolmodellen en krijgen hierbij hulp van verschillende bekende gasten die zich ook tot de Liga rekenen. Alle vier de seizoenen van de podcast zijn erg positief ontvangen. 

Reactie Vera en Annefleur : 'We zijn deze podcast in quarantaine, op afstand, begonnen en hadden nooit durven dromen dat we zoveel positieve reacties van luisteraars en mooie verhalen van mensen waar we zelf enorm naar op kijken, zouden ontvangen! Shout out naar deze community die een stuk groter is dan veel mensen altijd aannemen. En make lesbi great again!'

De NTR won in 2019 een Dutch Podcast Award met Brand in het Landhuis.

Over de Dutch Podcast Awards
De Dutch Podcast Awards is dé onafhankelijke prijs voor podcasts in Nederland en wordt sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. Initiatiefnemer is BNR Nieuwsradio. De nieuwszender geeft hiermee een ode aan de podcast en biedt makers een podium. De winnaars komen tot stand via stemmen van het publiek en een onafhankelijke vakjury die bestaat uit professionals uit de media- en podcastwereld.

*

Lees hier alles over De Lesbische Liga!

 

Blijf op de hoogte:

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen hebben ze hun kinderen achtergelaten en zijn ze naar Nederland gevlucht.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden