No Look Pass

No Look Pass is een documentaire over de Birmese-Amerikaanse basketbalster Emily Tay. Na een dubbelleven op Harvard te hebben geleefd, streeft ze ernaar om professioneel basketbal te spelen in Duitsland terwijl ze uit de kast komt als queer. Kwesties over seksualiteit, familie, afkomst en het Amerikaanse leger spannen tegen haar samen en ontketenen haar passies op en naast het veld.

Schrijver en regisseur Melissa Johnson kondigde onlangs aan dat, na een bekroonde festivalrun die vervolgens werd uitgezonden op Showtime en Amazon Prime, No Look Pass sinds kort voor het eerst gratis op YouTube te bekijken is.

'Ik zal Emily altijd dankbaar zijn voor het vertrouwen in mij om haar verhaal te vertellen – net als het enorm getalenteerde, hilarische, goedhartige team met wie ik deze film heb gemaakt,' aldus Melissa.

 

 

'Onthoud dat je in 2022 naar je authentieke zelf moet grijpen, zelfs als je nog niet helemaal zeker weet wie dat is,' wil Melissa aan alle kijkers meegeven.

No Look Pass ging in première op Outfest in 2011 en werd vertoond op Doc NYC Festival, IDFA, Cinequest en andere festivals over de hele wereld voordat het werd uitgezonden op Showtime.

Bekijk de film nu gratis op YouTube!

Fun fact: De titel van de film, No Look Pass, verwijst naar een term die veel wordt gebruikt in de basketbalwereld. Wanneer een aanvallende speler zijn/haar tegenstander wil misleiden door expres in de ene richting te kijken en vervolgens de bal in een andere richting gooit zonder naar zijn/haar eigenlijke doelwit te kijken, noem je dit een 'no look pass.'

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden