No Look Pass

No Look Pass is een documentaire over de Birmese-Amerikaanse basketbalster Emily Tay. Na een dubbelleven op Harvard te hebben geleefd, streeft ze ernaar om professioneel basketbal te spelen in Duitsland terwijl ze uit de kast komt als queer. Kwesties over seksualiteit, familie, afkomst en het Amerikaanse leger spannen tegen haar samen en ontketenen haar passies op en naast het veld.

Schrijver en regisseur Melissa Johnson kondigde onlangs aan dat, na een bekroonde festivalrun die vervolgens werd uitgezonden op Showtime en Amazon Prime, No Look Pass sinds kort voor het eerst gratis op YouTube te bekijken is.

'Ik zal Emily altijd dankbaar zijn voor het vertrouwen in mij om haar verhaal te vertellen – net als het enorm getalenteerde, hilarische, goedhartige team met wie ik deze film heb gemaakt,' aldus Melissa.

 

 

'Onthoud dat je in 2022 naar je authentieke zelf moet grijpen, zelfs als je nog niet helemaal zeker weet wie dat is,' wil Melissa aan alle kijkers meegeven.

No Look Pass ging in première op Outfest in 2011 en werd vertoond op Doc NYC Festival, IDFA, Cinequest en andere festivals over de hele wereld voordat het werd uitgezonden op Showtime.

Bekijk de film nu gratis op YouTube!

Fun fact: De titel van de film, No Look Pass, verwijst naar een term die veel wordt gebruikt in de basketbalwereld. Wanneer een aanvallende speler zijn/haar tegenstander wil misleiden door expres in de ene richting te kijken en vervolgens de bal in een andere richting gooit zonder naar zijn/haar eigenlijke doelwit te kijken, noem je dit een 'no look pass.'

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden