Klaar met hokjes

Mijn aandacht werd getrokken door de tekst: 'Noem het bi, noem het queer, noem het polyamorie'. Ik aarzelde geen seconde en bestelde meteen kaartjes voor (S)EXPERIMENT, de show van Kirsten van Teijn. Op Instagram zag ik fantastische filmpjes en foto's voorbij komen en ik kreeg meteen veel zin in de voorstelling!

Foto: Kirsten van Teijn, gemaakt door Anne van Zantwijk

Deze avond ga ik niet met 'hem', niet met 'haar' maar wel met een goede vriendin. Terwijl we naar de ingang van het theater binnenlopen, valt mijn oog als eerst op mensen in groepen of zij aan zij, maar al snel zie ik ook stelletjes van drie. Diverse mensen, poly's, open relaties in alle vormen, kleuren en leeftijden. Heerlijk! Ik voel me snel thuis tussen alle queers.

Daar zitten we dan. Op rij D in de zaal, die is aangekleed als gezellige huiskamer met mooie lichten. Bij binnenkomst staat er heerlijke muziek op, en Kirsten kondigt met een grapje aan dat 'de orgie' straks gaat beginnen... De intro song 'Leven en laten leven' maakt indruk. De prachtige ruimdenkende woorden breken direct met alle hokjes en taboes.

In een hokje passen heb ik voor mijn eigen gevoel nooit gedaan en niet gekend van kinds af aan. Ik ben geadopteerd, ik ben Nederlands en Indiaas, maar voel mij soms half het één of het ander voor de buitenwereld. Niet in een hokje passen voelt voor mij vertrouwd. Zo ook met mijn geaardheid. Labels en stempels, daar zijn we allemaal goed

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden