Klaar met hokjes

Mijn aandacht werd getrokken door de tekst: 'Noem het bi, noem het queer, noem het polyamorie'. Ik aarzelde geen seconde en bestelde meteen kaartjes voor (S)EXPERIMENT, de show van Kirsten van Teijn. Op Instagram zag ik fantastische filmpjes en foto's voorbij komen en ik kreeg meteen veel zin in de voorstelling!

Foto: Kirsten van Teijn, gemaakt door Anne van Zantwijk

Deze avond ga ik niet met 'hem', niet met 'haar' maar wel met een goede vriendin. Terwijl we naar de ingang van het theater binnenlopen, valt mijn oog als eerst op mensen in groepen of zij aan zij, maar al snel zie ik ook stelletjes van drie. Diverse mensen, poly's, open relaties in alle vormen, kleuren en leeftijden. Heerlijk! Ik voel me snel thuis tussen alle queers.

Daar zitten we dan. Op rij D in de zaal, die is aangekleed als gezellige huiskamer met mooie lichten. Bij binnenkomst staat er heerlijke muziek op, en Kirsten kondigt met een grapje aan dat 'de orgie' straks gaat beginnen... De intro song 'Leven en laten leven' maakt indruk. De prachtige ruimdenkende woorden breken direct met alle hokjes en taboes.

In een hokje passen heb ik voor mijn eigen gevoel nooit gedaan en niet gekend van kinds af aan. Ik ben geadopteerd, ik ben Nederlands en Indiaas, maar voel mij soms half het één of het ander voor de buitenwereld. Niet in een hokje passen voelt voor mij vertrouwd. Zo ook met mijn geaardheid. Labels en stempels, daar zijn we allemaal goed

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

The L word: GEEN S4

Showtime heeft aangegeven The L word Generation Q niet te verlengen voor een nieuw, vierde seizoen. Maar: Er is iets nieuws in de maak!

Lees verder

Als de seks minder wordt

Ik weet dat dat niet waar is, toch spookt het soms door mijn hoofd: 'Ze vindt mij niet meer aantrekkelijk.' We hebben het al vier jaar leuk samen. Wat voel ik eigenlijk zelf?

Lees verder

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden