Klaar met hokjes

Mijn aandacht werd getrokken door de tekst: 'Noem het bi, noem het queer, noem het polyamorie'. Ik aarzelde geen seconde en bestelde meteen kaartjes voor (S)EXPERIMENT, de show van Kirsten van Teijn. Op Instagram zag ik fantastische filmpjes en foto's voorbij komen en ik kreeg meteen veel zin in de voorstelling!

Foto: Kirsten van Teijn, gemaakt door Anne van Zantwijk

Deze avond ga ik niet met 'hem', niet met 'haar' maar wel met een goede vriendin. Terwijl we naar de ingang van het theater binnenlopen, valt mijn oog als eerst op mensen in groepen of zij aan zij, maar al snel zie ik ook stelletjes van drie. Diverse mensen, poly's, open relaties in alle vormen, kleuren en leeftijden. Heerlijk! Ik voel me snel thuis tussen alle queers.

Daar zitten we dan. Op rij D in de zaal, die is aangekleed als gezellige huiskamer met mooie lichten. Bij binnenkomst staat er heerlijke muziek op, en Kirsten kondigt met een grapje aan dat 'de orgie' straks gaat beginnen... De intro song 'Leven en laten leven' maakt indruk. De prachtige ruimdenkende woorden breken direct met alle hokjes en taboes.

In een hokje passen heb ik voor mijn eigen gevoel nooit gedaan en niet gekend van kinds af aan. Ik ben geadopteerd, ik ben Nederlands en Indiaas, maar voel mij soms half het één of het ander voor de buitenwereld. Niet in een hokje passen voelt voor mij vertrouwd. Zo ook met mijn geaardheid. Labels en stempels, daar zijn we allemaal goed

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden