Roze voetbalfans

Voetbal en homoseksualiteit. In Nederland nog steeds een lastige combinatie. Een aantal ADO Den Haag supporters is dat zat. Acht jaar geleden richtten ze daarom de eerste roze supportersvereniging van Nederland op: de Roze Règâhs. Langzaam maar zeker weten ze de sfeer in het stadion te verbeteren. Dit hopen ze bij alle clubs in Nederland voor elkaar te krijgen.

Een groep roze Feyenoorders zoekt contact met de Roze Règâhs. Ze willen de tweede roze fanclub van Nederland oprichten. Het doel? Dat iedereen zich veilig moet voelen om te kunnen genieten in het stadion. Maar de oprichting van de roze supportersvereniging van Feyenoord veroorzaakt veel commotie...

In De roze supporters worden een aantal voetbalsupporters gevolgd in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. De vierdelige serie is vanaf vandaag, maandag 16 mei, om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 vanaf nu ook al volledig op NPO Plus. Meer info vind je op de website van KRO-NCRV.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Let's talk about sex

De liefde in Japan, gendergelijkheid in IJsland, Thailand een paradijs voor transgenders..? Lieve Blancquaert reist de wereld rond om zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft.

Lees verder

Discriminerend geweld

COC Nederland is blij met een wetsvoorstel dat hogere straffen stelt op discriminerend geweld. 'Geweld om wie je bent is niet alleen een klap in je gezicht, maar ook een kras op je ziel.'

Lees verder

Come Alive

Expositie waarin kunstenaars erotiek op een vernieuwende manier benaderen, bedoeld om je te laten transformeren en mee te laten voeren langs fantasieën, openbaringen en onthullingen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden