Kannibalisme en Masturbatie

Eerder schreven we al over het lesbische rapduo genaamd LIONSTORM, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterrie. LIONSTORM miste queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene, en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre is de droom geboren om een rapduo te vormen. [Lees hier meer!]

In 2019 kwam hun eerste twee single uit, No H8ro. Nog in hetzelfde jaar volgde Emo Track. In maart 2020 brak de coronapandemie uit in Nederland, wat een impact heeft (gehad) op iedereen. Ook voor LIONSTORM werd het lastig om concerten te geven vanwege de beperkende maatregelen, een tour inplannen was al helemaal niet te doen. Maar inmiddels kunnen er weer steeds meer evenementen met publiek plaatsvinden en daar maakt LIONSTORM maar al te graag gebruik van! 20 mei komt LIONSTORM's eerste EP Kannibalisme en Masturbatie uit.

Vuige Muis en Skerrie Sterrie vertellen: 'Deze EP ging voor ons over de vraag 'Wat verstop ik zelf nog voor het daglicht?' Wat vind ik moeilijk aan mezelf en wil ik eigenlijk niet erkennen? We hebben los van elkaar geschreven zodat we allebei ons eigen onderzoek aan konden gaan en elkaar niet teveel zouden leiden. We hebben veel geïmproviseerd in de studio, dit is het persoonlijkste project dat we ooit gemaakt hebben.'

'We blijven ons eigen geluid uitzoeken. Wij delen een liefde voor fusie van onwaarschijnlijke combinaties qua genres en daar zijn we met deze EP nog een paar stappen verder in gegaan. Verwacht het onverwachte,' voegt het rapduo er nog aan toe.

Sinds 19 mei tourt LIONSTORM voor het eerst door Nederland en België: De afgelopen tijd hebben Vuige Muis en Skerrie Sterrie niet stilgezeten. Ze brachten twee singles uit: 'Must fuck' en 'I'm weak'.'

LIONSTORM vertelt ons openhartig over hun hoogtepunten van de afgelopen (bijna) twee jaar, een interview in de LINDA.meiden, queer representatie en inclusie in de muziekwereld en meer.

Hoogtepunten van de afgelopen twee jaar

We hebben – ondanks de maatregelen – ontzettend veel coole dingen mogen meemaken en mooie plekken mogen zien. De hoogtepunten waren voor ons wel de Tokio Tour, dat we naar Los Angeles zijn geweest om muziek te maken én dat we in Londen hebben opgetreden. Het voelt wel als een bevestiging dat mensen in het buitenland voelen wat je doet ook al verstaan ze maar de helft. Het was ook super inspirerend om de queer/punk scene in andere landen en zelfs werelddelen te zien en ermee te werken. De queer/punk scene is namelijk overal anders. Er leeft in New York en Los Angeles, maar ook in bijvoorbeeld Londen wat meer al een punk-queer-niche scène waar wij goed in passen. In Nederland moet die scène nog een beetje opkomen.

Inclusie in de muziekindustrie

We merken dat de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBT+ gemeenschap sinds de start van onze carrière is toegenomen. We zien met name dat er meer queer en gay acts opkomen hier zoals Alice en King Faisel. Dat is heel tof!

Ook wijzelf worden steeds zichtbaarder. Een heleboel artiesten vinden ons tof op creatief vlak en begrijpen ook dat 'het publiek' er helemaal klaar voor is. We zien ook dat in Nederland de platforms en radiozenders er nog niet helemaal op ingericht zijn. Er is bijvoorbeeld nog geen radiozender of label of feest waar we perfect passen. Die scène en platforms bestaan in het buitenland al wel, de beweging is daar verder. Maar we denken dat in Nederland die stappen ook gezet zullen worden in de komende tijd. 

Jullie stonden onlangs in de LINDA.meiden met een fotoshoot en interview. Kunnen jullie ons daar iets meer over vertellen?

Het was echt een hele leuke ervaring. We werkten daarvoor samen met een super tof team dat wist dat we een rauwheid belangrijk vinden in ons werk. Dat respecteerden ze en ze konden goed meedenken. Het was een hele leuke shoot en interview. Al dat soort representatie zoals wanneer wij in een glossy of op tv staan of als andere queer artiesten uitgelicht worden maakt zo'n verschil. We horen vaak van mensen dat ze ofwel zich gezien voelen en zichzelf meer omarmen door ons. Ook mensen die niet queer zijn hebben iets aan deze representatie. Via deze weg leren ze meer leren over verhalen die anders zijn dan dat van hun. We kregen van veel mensen te horen dat ze het heel mooie foto's vonden en het heel bijzonder vonden zichzelf te herkennen in zo'n blad.

Voor het eerst een tour door Nederland en België

We hebben heel veel zin ons publiek te ontmoeten en ze elkaar te laten ontmoeten. Het is zo leuk dat we samen kunnen komen en de energie van elkaar kunnen voelen. Daarnaast hebben we vaak als we ergens optraden rekening moeten houden met de regels van de locatie of het feest. Nu mogen we het helemaal zelf bepalen. Dat past goed bij onze mindset, want we zijn het liefst ongecensureerd in wat we doen. Je vindt de data en locaties op onze website en bestel dan ook gelijk een kaartje!

De nieuwe EP Kannibalisme en Masturbatie vind je HIER.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden