EuroPride 2022

Vorig jaar in Kopenhagen, dit jaar in september is het Servische Belgrado aan de beurt om de EuroPride 2022 te hosten. Dat was althans het plan, tot president Vucic afgelopen weekend het hele event cancelde. Hij noemt 'een slechte timing' en 'allerlei problemen' in het land als reden. De organisatie is van plan toch door te gaan.

President Aleksandar Vucic zegt 'niet blij' te zijn dat hij de beslissing heeft moeten nemen de EuroPride niet toe te staan. De spanningen met Kosovo, economische problemen en zorgen om anti-gay protesten maken echter dat hij niet anders kon dan de stekker uit het zevendaagse event trekken.

De organisatie is geschokt door deze plotselinge beslissing en hebben zich voorgenomen door te gaan met de voorbedingen. Het cancelen van de EuroPride zou volgens hen in strijd zijn met de grondwettelijke rechten op samenkomst en vrijheid van meningsuiting. Waar Vucic het overigens niet mee oneens is, maar 'op dit moment kunnen we het er gewoon niet bij hebben

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Onderzoek naar geweld

Hoewel Nederland bekend staat om zijn tolerantie, weten we dat er nog steeds veel geweld plaatsvindt om genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Wat zet mensen aan tot dit geweld?

Lees verder

Transgender Zichtbaarheid

De 'Transgender Day of Visiblity', voor bewustwording van de positie van transgender mensen die op wereldwijde schaal te maken hebben met discriminatie, vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart.

Lees verder

Kroongetuige

Patricia Cornwell schreef een nieuw boek en we weten meer (Nicole Kidman!) over de TV-serie. Forensisch patholoog Kay Scarpetta wordt- in dit 26ste deel- achtervolgd door haar verleden.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden