EuroPride 2022

Vorig jaar in Kopenhagen, dit jaar in september is het Servische Belgrado aan de beurt om de EuroPride 2022 te hosten. Dat was althans het plan, tot president Vucic afgelopen weekend het hele event cancelde. Hij noemt 'een slechte timing' en 'allerlei problemen' in het land als reden. De organisatie is van plan toch door te gaan.

President Aleksandar Vucic zegt 'niet blij' te zijn dat hij de beslissing heeft moeten nemen de EuroPride niet toe te staan. De spanningen met Kosovo, economische problemen en zorgen om anti-gay protesten maken echter dat hij niet anders kon dan de stekker uit het zevendaagse event trekken.

De organisatie is geschokt door deze plotselinge beslissing en hebben zich voorgenomen door te gaan met de voorbedingen. Het cancelen van de EuroPride zou volgens hen in strijd zijn met de grondwettelijke rechten op samenkomst en vrijheid van meningsuiting. Waar Vucic het overigens niet mee oneens is, maar 'op dit moment kunnen we het er gewoon niet bij hebben

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder

Kastdeuren en pizza

'Die wijven ook altijd. Op een dag kom je de goeie tegen, geloof mij maar.' Mona was er de hele middag en ook Lisa voegde zich bij het bonte gezelschap. – Fran & The City, deel 9.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden