The Prom in het theater

De Broadway-musical The Prom werd genomineerd voor verschillende Tony Awards. In 2020 kwam de populaire filmversie van The Prom uit met een geweldige cast: Jo Ellen Pellman, Ariana DeBose, Kerry Washington, Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

Nu is het eindelijk zover, The Prom zie je vanaf 17 september in het theater in heel Nederland! Met mooie rollen voor onder andere Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Joke de Kruijf, Pia Douwes, Dennis Willekens en Barry Beyer.

Recap, het verhaal

In 2020 las je over de filmversie van The Prom op Netflix. Heb je de film (nog) niet gezien of kun je wel even een kleine samenvatting gebruiken? Lees hier het artikel terug en bekijk de trailer van de film.

The Prom begint met twee New Yorkse theateracteurs, Dee Dee Allen en Barry Glickman, die in een Broadway-show spelen die enorm flopt. Door de pers afgeschreven, lijken al hun kansen verkeken en is er van hun carrière niet veel over.

Ondertussen heeft de middelbare scholier Emma Nolan het zwaar in de liefde. Ze mag van de conservatieve voorzitter van de ouderraad niet naar het eindfeest van het school komen met haar vriendin, Alyssa Green.

De uitgerangeerde Broadway artiesten Dee Dee en Barry (in de Nederlandse musical gespeeld door Pia Douwes en Dennis Willikens) besluiten om Emma (gespeeld door Juliëtte van Tongeren) te helpen zodat ze wel met haar vriendin Alyssa (gespeeld door Soraya Gerrits) naar het eindfeest kan. Niet zozeer uit compassie, maar vooral voor de pr. Die insteek werkt toch niet zoals gewenst. Gelukkig komen Dee Dee, Barry, Emma en Alyssa uiteindelijk tot een oplossing, waarbij de artiesten ook het besef krijgen dat het in het leven niet alleen om roem gaat.

The Prom is een heerlijke feelgood musical met als bijzonder detail dat het oorspronkelijke script van de musical 11 jaar geleden is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In Mississippi wilde een lesbische scholier haar vriendin als date meenemen naar het schoolfeest, waarop vervolgens het schoolfeest afgelast werd. Een film dat niet alleen over glitter en glamour gaat, maar ook zeker een belangrijke boodschap heeft.

Dat er nog genoeg aan de weg te timmeren valt, is wel helder. Zo komen lesbische personages in musical nog maar zelden voor, benadrukt het NRC. Het is dan ook mooi dat er met The Prom in ieder geval weer een musical bij is.

Nu in het theater

De langverwachte Nederlandse versie van de gevierde Broadway musical zie je vanaf 17 september in het theater. Na de try-outs gaat de voorstelling op 26 september in het Rotterdamse Luxor Theater in première en is daarna te zien door heel Nederland.

De complete speellijst en tickets vind je op de website van De Graaf en Cornelissen Entertainment.

Alvast een voorproefje? Kijk hier naar de eerste repetitiedag van The Prom.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Regenboogdagen Enschede

PrideWalk Twente, Queer Arts, symposium Th!nk with Pride, theater, karaoke, Queer night en een ontbijt: Bomvol programma tijdens de Regenboogdagen in Enschede en Hengelo.

Lees verder

Oudejaarsconference 2022

Claudia de Breij verzorgt dit jaar weer de Oudejaarsconference: De try-outs zijn begonnen en de voorstelling is vanaf nu al te zien in theaters door heel Nederland. Een voorproefje!

Lees verder

Bodytalk bestaat 35 jaar

Jubileum: Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden