Bodytalk bestaat 35 jaar

Gaycafé Bodytalk in Utrecht werd 27 februari 1987 geopend door Feibe Zweers. Anno 2022 is Bodytalk nog steeds een belangrijk onderdeel van het gay uitgaansleven in Utrecht. Een bijzondere prestatie en meer dan genoeg reden voor een jubileumfeest. Bij poppodium Ekko zal 9 oktober (2022) om 18.00 het jubileumfeest losbarsten. Er gaan diverse artiesten optreden en de kaartjes zijn nu al bijna allemaal verkocht.

Al 35 jaar dezelfde eigenaar

Er zijn geen statistieken van hoe lang gaycafés bestaan en hoe vaak ze van eigenaar wisselen. Maar, het is zeer waarschijnlijk dat Bodytalk de langstlopende gaybar in Nederland is met dezelfde eigenaar. Bij het vragen naar zijn geheim vertelt Feibe dat dit zijn enthousiasme is. 'Elke keer weer dingen verzinnen en erin geloven. Daarnaast drink ik zelf matig en nooit tijdens werktijd.' Wat ook helpt is zijn team. Hij heeft circa 20 medewerkers waarvan sommigen al heel lang voor Bodytalk werken, Monica bijvoorbeeld, al zo'n 30 jaar.

Vroeger en nu

Er zijn inmiddels wel wat dingen veranderd. Niet alleen heeft het interieur in de loop van de jaren de nodige veranderingen ondergaan, er is ook wat veranderd wat betreft de tolerantie. Feibe: 'In het begin hadden we nog een deurbel. Op die manier hadden we meer controle over wie wel of niet naar binnen mocht. Dat was toen echt nodig. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo.'

Belangrijk voor mannen én vrouwen in Utrecht

Bij café Bodytalk zijn er niet alleen mannen. Vrouwen weten net zo goed de weg te vinden naar Bodytalk. Ook worden er in Bodytalk Krijg't Vrouwenfeesten gehouden. Dat het jubileumfeest bij poppodium Ekko is en niet bij café Bodytalk, is omdat er een grote drukte wordt verwacht en Ekko meer plek biedt. Bijzonder detail is dat poppodium Ekko, de plek waar onder andere het grensverleggend queer hiphopduo LIONSTORM opgetreden heeft, net als Bodytalk 35 jaar bestaat.

Bodytalk vervult nog steeds een belangrijke plek in het gay uitgaansleven in Utrecht. Bodytalk en Café Kalff zijn de enige gaykroegen in de stad Utrecht. Daarnaast worden er in Utrecht regelmatig PANN-feesten georganiseerd door de Utrechtse LHTBQIA+vrijwilligersorganisatie PANN.

Voor wie nog kaarten wil voor het jubileumfeest kan ze, zolang ze nog niet zijn uitverkocht, hier bestellen. Kun je 9 oktober niet? Dan kun je natuurlijk altijd gewoon een avondje naar Bodytalk, hét unieke gaycafé in Utrecht.

*

 

Lees ook: Café Saarein viert 40-jarig jubileum (Interview 2018)

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden