The Hot Peaches: Queer joy

Ayla Çekin Satijn is actrice en regisseur, onder meer bekend van haar rol als Maya in ANNE+. Ayla is een Turkse queer vrouw en voelt een grote verantwoordelijkheid voor het vertegenwoordigen van progressieve rollen voor vrouwen. Ze toerde met verschillende theatergezelschappen in Nederland en maakte haar debuut als regisseur met haar korte film Beş, die ze zelf schreef, op het Nederlands Film Festival. 

Op dit moment speelt Ayla in de theatervoorstelling 'The Hot Peaches', een queer productie van de Toneelmakerij en DOX, geïnspireerd door het opvallende queer performance gezelschap The Hot Peaches, oorspronkelijk opgericht door Jimmy Camicia. In de jaren 70 en 80 reisde het theatergezelschap tussen New York en Amsterdam, waar ze extravagante shows opvoerden in verschillende underground podia. Wij spraken Ayla en vroegen haar alles over The Hot Peaches van vroeger en nu, anno 2022. 

Foto's gemaakt door Sanne Peper.

Ayla vertelt: The Hot Peaches maakten gay theater voor en door de gay community, om diversiteit, inclusie en vrijheid te kunnen vieren. Wij als theatergezelschap, de nieuwe Hot Peaches, houden het feestje gaande. The Hot Peaches vertellen een verhaal dat nog altijd verteld moet worden. Het is een liefdevolle voorstelling met een bittere noot.

Geen vaste rolverdeling

Wij zijn als cast heel gevarieerd, niet alleen qua diversiteit, maar ook qua rolverdeling. Een strikte rolverdeling hebben we namelijk niet. In plaats daarvan nemen wij de rollen aan van de Hot Peaches anno 2022 en daaromheen zijn de karakters ontstaan. We spelen in de show dat we een première gaan spelen en daar heel zenuwachtig voor zijn. Iedere acteur of danseres heeft eigen materiaal ingebracht, deze variëteit maakt de voorstelling heel bijzonder. Als theatergezelschap identificeren we ons allemaal als queer of ally, maar daar zijn we niet op gecast. Waar wel rekening mee is gehouden tijdens de selectieprocedure is dat wij het verhaal gaan vertellen. Dat betekent dus dat wij zijn gecast omdat we allemaal iets voor de queer

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Haar eerste date

'Mijn ex zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft.' Deel 2 van De Kers en de Taart.

Lees verder

Geen liefde meer

Ik vond het al zo lastig om het uit te maken, maar nu helemaal. Weggaan bij een zieke die je nodig heeft, doe je niet, maar is uit medelijden blijven wél goed?

Lees verder

Dat kan natuurlijk ook

'Soms is het even wennen voor de kinderen in het blok, twee mama's in de wijk. Want ja, dat was er eerder toch niet.' Janneke deelt het wel en wee van haar roze gezin.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden