Haar eerste date

Sanne heeft, sinds kort, een open relatie met haar vriendin. Ze deelt met ons hoe dat in z'n werk gaat, waar ze als stel tegenaan lopen en hoe je zoiets eigenlijk doet, een open relatie hebben. Deel 1 lees je hier. Dit is deel 2 van de serie De Kers en de Taart.

 

Rijdend over de snelweg met de Mini-Cooper naar mijn ex-vrouw, voel ik een kriebel in mijn maag. Het voelt niet onverdraagzaam, maar het is ook niet iets wat ik dagen moet voelen. In mijn hoofd zie ik het beeld van 'mijn vriendin die in ons huis een jonge vrouw binnenlaat en dan…'. De spanning in mijn maag wordt intenser en ik haal het beeld snel van mijn netvlies.

Dat is nog iets te veel van het goede.

Hoewel mijn ex-vrouw en ik helaas modder gooiend uit elkaar zijn gegaan, kunnen we tegenwoordig gelukkig weer bij elkaar op visite komen, op een redelijk goede manier. Alleen is het niet zo dat ik haar alles vertel over mijn leven. Sommige dingen houd ik bewust afgeschermd. Ze zou er vast wat van vinden als ze wist dat mijn vriendin verliefd is op een ander en vanavond haar eerste date met haar heeft. Gedachten razen sneller dan de auto door mijn hoofd: 'Het zit wel goed, ze houdt je voor de gek, je bent nummer twee, je bent taart en zij is kers, misschien past het ook wel bij ons, dat zegt wat over je relatie, dat zegt niet wat over je relatie, anderen lachen mij uit, wat stom dat ik mij druk maak over wat anderen vinden, waarom boeit mij dat eigenlijk?' Het ratelt maar door. Ergens weet ik wel dat dit maar gedachten zijn, ontelbare gedachten die willen dat 

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden