Door haar ogen

Sanne heeft, sinds kort, een open relatie met haar vriendin. Ze deelt met ons hoe dat in z'n werk gaat, waar ze als stel tegenaan lopen en hoe je zoiets eigenlijk doet, een open relatie hebben. Deel 1 lees je hier, deel twee, 'Haar eerste date', vind je hier. Dit is deel 3 van de serie De Kers en de Taart.

 

Het is donker buiten en mijn vriendin zit achter het stuur. Terwijl we door de nacht rijden vraag ik aan mijn vriendin hoe het eigenlijk voor haar begon met de jonge vrouw die een oogje op haar bleek te hebben…

Mijn vriendin: 'Ik was samen met jou op een feest. Daar sprak een jonge vrouw ons aan die ons vroeg of wij een open relatie hadden. Toen ik half open antwoordde, wilde ze weten welke helft. Daarop zei ik dat ik niks mocht en jij alles en toen keek ze een beetje beteuterd. Vervolgens vroeg ze: 'Hoe werkt dat?' Ik antwoordde dat ik niets buiten de deur doe en dat jij in principe alles mag. We dronken nog een drankje gezamenlijk spraken over van alles en nog wat. Het gesprek ging alle kanten op. Ergens riep ze dat ze misschien wel een foute vrouw was. En jij zei dat ik meestal aan een knuffel van 5 of 10 seconden wel genoeg heb om te voelen of een vrouw fout of 'goed' is.

Op dat moment realiseer ik mij dat het voor een buitenstaander misschien een rare uitspraak is. Voor ons is het dat niet. Mijn vriendin is niet alleen de allerbeste knuffelaar die je maar kunt wensen, ze voelt ook heel erg goed dingen aan.

Mijn vriendin: 'Toen heb ik haar een knuffel gegeven, wel ongemakkelijk met jou erbij. Je bent ook wel eens jaloers geweest toen ik iemand anders naar jouw zin te lang had geknuffeld.'

Ik weet precies waar ze het over heeft en ik realiseer me wat een geluk het is dat ik die jaloezie

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden