Door haar ogen

Sanne heeft, sinds kort, een open relatie met haar vriendin. Ze deelt met ons hoe dat in z'n werk gaat, waar ze als stel tegenaan lopen en hoe je zoiets eigenlijk doet, een open relatie hebben. Deel 1 lees je hier, deel twee, 'Haar eerste date', vind je hier. Dit is deel 3 van de serie De Kers en de Taart.

 

Het is donker buiten en mijn vriendin zit achter het stuur. Terwijl we door de nacht rijden vraag ik aan mijn vriendin hoe het eigenlijk voor haar begon met de jonge vrouw die een oogje op haar bleek te hebben…

Mijn vriendin: 'Ik was samen met jou op een feest. Daar sprak een jonge vrouw ons aan die ons vroeg of wij een open relatie hadden. Toen ik half open antwoordde, wilde ze weten welke helft. Daarop zei ik dat ik niks mocht en jij alles en toen keek ze een beetje beteuterd. Vervolgens vroeg ze: 'Hoe werkt dat?' Ik antwoordde dat ik niets buiten de deur doe en dat jij in principe alles mag. We dronken nog een drankje gezamenlijk spraken over van alles en nog wat. Het gesprek ging alle kanten op. Ergens riep ze dat ze misschien wel een foute vrouw was. En jij zei dat ik meestal aan een knuffel van 5 of 10 seconden wel genoeg heb om te voelen of een vrouw fout of 'goed' is.

Op dat moment realiseer ik mij dat het voor een buitenstaander misschien een rare uitspraak is. Voor ons is het dat niet. Mijn vriendin is niet alleen de allerbeste knuffelaar die je maar kunt wensen, ze voelt ook heel erg goed dingen aan.

Mijn vriendin: 'Toen heb ik haar een knuffel gegeven, wel ongemakkelijk met jou erbij. Je bent ook wel eens jaloers geweest toen ik iemand anders naar jouw zin te lang had geknuffeld.'

Ik weet precies waar ze het over heeft en ik realiseer me wat een geluk het is dat ik die jaloezie

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden