Vrouwendag Shit-stunt

Bekende feministen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen (Damn, Honey) zijn op 8 maart, Internationale Vrouwendag, te gast bij de Utrechtse boekwinkel Savannah Bay.

Geïnspireerd op hun feministische gids Shit waar je als vrouw mee moet dealen, houden ze een speciale actie voor hun fans: de Vrouwendag Shit-stunt. Hiervoor hebben ze een wc-rol-wikkel ontworpen met tientallen voorbeelden van shit waar vrouwen in deze tijd nog steeds mee moeten dealen. Door duizend ingepakte toiletrollen door het land te verspreiden wil DAMN, HONEY mensen bewustmaken en aansporen om hierover in gesprek te gaan met hun omgeving. Alle trouwe en nieuwe volgers van DAMN, HONEY (genaamd de honingballen) wordt gevraagd om deze rollen op te halen en uit te delen op openbare plekken. De WC rollen zijn vanaf Vrouwendag op te halen bij Savannah Bay. Marie Lotte en Nydia komen ze tussen 15 en 16 uur hoogstpersoonlijk uitdelen. Uiteraard signeren ze dan ook graag hun boeken voor je!

Wanneer: woensdag 8 maart, 15:00 -16:00 uur

Waar: Savannah Bay, Telingstraat 13, Utrecht

Toegang gratis, meld je even aan via mail: info@savannahbay.nl

Naast Utrecht vind je Marie Lotte en Nydia op 8 maart ook in Groningen, Nijmegen en Amsterdam. Meer info, tijden en locaties > klik hier <  

Shit waar je als vrouw mee moet dealen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen  duiken in dit boek in 50 ongepaste opmerkingen en vragen die vrouwen regelmatig naar hun hoofd geslingerd krijgen. Ben je ongesteld of zo? Zou je dat wel doen, nog een hap? Jij bent zeker de secretaresse! Had je maar geen rokje aan moet trekken. Van die opmerkingen waarvan je achteraf denkt: had ik maar iets scherps teruggezegd. Na het lezen van dit handboek sta je nooit meer met een mond vol tanden, want de auteurs leggen niet alleen uit wat er precies mis is, ze geven ook rake comebacks. Uitgever: Blossom Books, 22,50. Bestel het boek hier.
'Shit waar je als vrouw mee moet dealen - het handboek' is een herziene heruitgave van 'Heb je nou al een vriend?'.

Marie Lotte en Nydia werden in 2018 bekend met hun pamflet Damn, honey en de gelijknamige podcast die snel daarna volgde. Inmiddels is hun feministische platform uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en heeft het duo meerdere boeken op hun naam staan, waaronder Queer baby en de erotische bundels Damn horny en Fucking horny. In de boeken en podcast creëren Marie Lotte en Nydia een podium voor zo veel mogelijk vrouwen en LHBTQ+-stemmen. 

Savannah's Vrouwendag Leestips

Speciaal voor Internationale Vrouwendag heeft Savannah Bay een selectie van boeken samengesteld om jezelf te verdiepen in feminisme en de vrouwenbeweging! Je vindt de hele lijst hier.

*

 

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden