The Francis & Dominic Show

Sopraan Francis van Broekhuizen zie je samen met de Britse contrabassist Dominic Seldis in een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour! Op 19 maart is de première van The Francis en Dominic Show. De show gaat door het hele land en loopt door tot 1 juli 2023.

The Francis & Dominic Show

In de show krijgt het publiek niet alleen een opzienbarend concert, maar ook een kijkje in het backstage leven van klassieke supersterren. The Francis and Dominic show is gevuld met persoonlijke verhalen, liedjes en populaire muziek. Met verve nemen deze twee persoonlijkheden het publiek mee in de verhalen over opera, het dirigeren en de grote orkesten. Daarbij is de liefde voor klassieke muziek net zo sterk aanwezig als de liefde voor humor.

De première is op 19 maart in Den Haag. Vervolgens is de show te zien in: Roosendaal, Stadskanaal, Alkmaar, Doetinchem, Rijswijk, Den Helder, Deventer, Enschede, Sittard, Oss, Breda, Dordrecht, Steenwijk, Rotterdam, Gouda, Schiedam, Leeuwarden, Hoofddorp, Zaandam, Nieuwegein, Purmerend, Haarlem, Weert, Papendrecht, Hoorn, Apeldoorn, Emmen, Bussum, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Amersfoort en Utrecht. Kaarten bestel je via hier of bij de theaters.

De complete speellijst vind je op de website francisdominicshow.nl.

Over Francis en Dominic

Francis maakt al jaren als welbekende warmhartige sopraan de klassieke muziek een stuk laagdrempeliger. Ze maakt er daarbij geen geheim van dat ze getrouwd is met een vrouw. In 2020 hadden we al eens een mooi interview met haar.

Dominic is aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij is getrouwd en heeft een zoon. Ook heeft hij uit een vorig huwelijk drie dochters. In The Francis en Dominic Show delen Francis en Dominic hun liefde voor klassieke muziek. Met als gevolg een hilarische en muzikale avond die nog lang rond zal zingen!

Nog meer van Francis

Francis staat bekend om haar diversiteit. Ze bracht het boek 'Bij twijfel hard zingen' uit en het afgelopen jaar was ze nog druk met de kerst. De laatste voorstellingen op 14 en 16 maart van Animal Farm (Opera van Alexander Raskatov) waren uitverkocht.

Terwijl The Francis en Dominic show nog speelt, gaat op 19 mei al Orphee aux Enfers van Jacques Offenbach in première. In de opera Orphée aux Enfers gaat het over de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice. Het gaat over Eurydice die de muziek van Orpheus haat en met haar minnaar Pluto afreist naar de onderwereld. Verveelde rijke en machtige goden besluiten daarbij Eurydice te volgen. Dit zorgt voor een bijzonder decadent en bevrijdend feest in de onderwereld.

Jacques Offenbach geeft een humoristisch twist aan het verhaal. Francis is hierbij te bewonderen in de rol van Juno, godin van het huwelijk. De opera loopt van 19 mei t/m 22 juni 2023 in Eindhoven, Maastricht, Venlo, Den Haag, Breda, Amersfoort, Heerlen, Sittard, Utrecht, Valkenburg, Soest en 's-Hertogenbosch. Tickets boeken kan via de website van Opera Zuid.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden