The Kids Are All Right

The Kids Are All Right is een Amerikaanse film uit 2010, geregisseerd door Lisa Cholodenko met in de hoofdrollen Annette Bening, Julianne Moore en Mark Ruffalo. De film werd genomineerd voor vier Oscars in de categorieën beste film, beste vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke bijrol en beste origineel script. De film won een Golden Globe in de categorie beste film.

Het verhaal: Nic en Jules hebben samen twee kinderen, de tieners Joni en Laser. De kinderen zijn verwerkt met dezelfde donor, en als Joni 18 wordt en bijna gaat studeren, overtuigt haar broer, dan 15 jaar oud en te jong om zelf actie te ondernemen, haar om contact te zoeken met de donor. Na enige twijfel doet ze dat en donor Paul staat open voor een ontmoeting. Joni en Laser vertellen in eerste instantie niet aan hun moeders wat ze gaan doen, maar na die eerste ontmoeting willen ze contact blijven houden en betrekken ze ook Nic en Jules bij het contact. Zij willen niet dat Paul zich gaat bemoeien met hun leven, maar zijn wel nieuwsgierig en willen hem ontmoeten…

 

 

De film zie je op 2 juni, op de laatste Gay Movie Night Haarlem! Te gast die avond is niemand minder dan Mirella van Markus. Zij is getrouwd met Claudia en in de documentaire 'Wij willen ook een kind' uit 2014 onderzocht ze hoe ze samen met haar vrouw hun kinderwens het beste konden vervullen. Inmiddels heeft het stel twee dochters van een bekende donor. 

Naar aanleiding van de inspirerende documentaire kreeg ze veel vragen en bemerkte ze een behoefte van wensouders aan ervaringsverhalen en professionele begeleiding. Dit heeft haar ertoe aangezet om deze mensen te gaan coachen en om een handboek te schrijven met de gelijknamige titel: 'Wij willen ook een kind'.

 Bij het gezin uit de film van de avond The Kids Are All Right, was Mirella als coach misschien geen overbodige luxe geweest. In dit grappige, verrassende en misschien ook wel herkenbare verhaal, zien we dat de rol van de donor niet voor alle partijen (ouders, donor en hun kinderen) even helder is en dat dit voor lastige situaties kan zorgen.

@GayMovieNightHaarlem

De film, met nagesprek en borrel, zie je op 2 juni om 20 uur in de Pletterij in Haarlem. Kaarten en meer info vind je op de website. Meer over de Gay Movie Night Haarlem lees je in ons interview met initiatiefnemer Marlette!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Noodtoestand in de VS

'Onze community is in gevaar. De golf van dreiging in het land veroorzaakt steeds meer haat, homofobie en transfobie, wat uiteindelijk een risico vormt voor de veiligheid van iedereen.'

Lees verder

1 op de 90

Beelden en verhalen van intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar oud: Biologisch geslacht is een spectrum met oneindig veel variaties, waar veel meer bekendheid over moet komen.

Lees verder

Rainbow marketing

Timing, inlevingsvermogen, overgevoeligheden en intentie: Het uitdragen van LHBTQI+-vriendelijkheid is zo simpel nog niet. Wanneer doe je het goed (of fout)?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden