Gay Movie Night Haarlem

Maak kennis met Marlette (35), initiatiefnemer van Gay Movie Nights Haarlem. Ze is de afgelopen maanden, samen met twee andere vrijwilligers, bezig geweest met het organiseren van filmavonden in debatcentrum de Pletterij in Haarlem. Vanaf januari wordt daar elke eerste vrijdag van de maand een gay film vertoond. Ik woon ook in Haarlem en was benieuwd naar Marlette's verhaal. Ik interviewde haar en ben naar de eerste filmavond geweest.

Foto door United Photos / Paul Vreeker. Vlnr: Emily Haakmat, Lisa Lam, Marlette van den Bergh

Marlette vertelt: 'Ik ben twee jaar geleden in Haarlem komen wonen en merkte dat hier weinig evenementen worden georganiseerd voor álle leeftijden van de Haarlemse queer community. Je hebt wel de Roze Salon voor 55-plussers en evenementen van het COC voor de wat oudere doelgroep. Ook Jong & Out Haarlem organiseert regelmatig activiteiten voor jongeren tot en met 18 jaar. Maar voor de generaties daartussen is er niet zoveel aanbod.'

Twee passies combineren

'Voor Haarlem woonde ik in Amsterdam, waar je veel gay cafés en ook zelfs specifiek lesbische cafés hebt, zoals Saarein en Bar Buka. Ik ga daar regelmatig met een groepje vrienden heen. Verder ga ik ieder jaar naar de Roze Filmdagen in Amsterdam, een filmfestival speciaal voor de queer community. Dat soort evenementen heb ik in Haarlem nog niet gezien. Dat er in Haarlem helemaal geen gay cafés zijn helpt ook niet mee. Daarom besloot ik om zelf iets te organiseren voor de community. Ik ben filmmaker, dus ik ben gek op films en daarnaast wil ik ook iets bijdragen. Door mijn twee passies te combineren ben ik op het idee gekomen om gay filmavonden te gaan organiseren.'

 

Het programma

De eerste Gay Movie Night met de film Carol was op 6 januari. Op 3 februari werd Moonlight vertoond en op 3 maart zie je Portrait de la jeune fille en feu [meer info vind je hier!]. Op 7 april kan de Nederlandse film Jongens worden bekeken en op 5 mei The kids are all right. Op 2 juni wordt deze reeks afgesloten met Call me by your name.

Tickets kosten vijf euro en zijn te koop via pletterij.nl.

De Pletterij is te vinden op de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem.

Volg @gaymovienighthaarlem op Instagram!

 

Hoe lhbtq+ vriendelijk is Haarlem volgens jou?

'Ik vind dat Haarlem een open-minded stad is. Dat is ook één van de redenen waarom ik hier met mijn vriendin en ons kindje ben gaan wonen. In Amsterdam-West durfde ik niet altijd hand in hand met mijn vriendin over straat te lopen, in Haarlem durf ik dat wel. Ik heb het gevoel dat het hier helemaal oké is om gay te zijn. Ook vind ik het een goed teken dat

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden