Nieuwe Stem

Tijdens Pride Amsterdam staat Paradiso op 1 augustus in het teken van een baanbrekend evenement: het allereerste transgenderpodium van Nederland.

Beeld: Rik Limonard

Deze avond biedt een podium aan getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land. Van zang tot klassieke muziek, van spoken word tot rap. Daarnaast is er een gastoptreden van Sem Jansen, bekend van de theatervoorstelling Who the f*ck is Britt. De avond wordt afgesloten met een spetterende DJ-set van DJ DVVINA.

Nieuwe Stem

Barbara van Olffen is logopediste en medeorganisator van deze avond. Zij vertelt: 'Wij begeleiden transgendermensen in hun transitie naar een nieuwe stem die past bij hun identiteit. Voor velen is het een spannende stap om die nieuwe stem te gebruiken op een podium. Op deze avond wordt aan iedereen alle ruimte geboden, zonder oordeel, om hun vaak nieuwe stem te gebruiken.'

Het evenement dient als een podium voor transmensen om gezien, gehoord en verbonden te worden. Verwacht een evenement dat niet alleen leuk en gezellig is, maar ook ontroerend, creatief en inspirerend.

Kom op 1 augustus naar Paradiso en laat je meeslepen door de kracht, diversiteit en talenten van de transgendergemeenschap. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot middernacht. Iedereen is welkom om te komen kijken en vooral te luisteren. De presentatoren van de avond zijn Claire Slingerland, die je onder meer kent van de docu's De Oversteek en Ally onder de Regenboog, en Barbara van Olffen.

De avond wordt georganiseerd door Logopedie Flevoland in samenwerking met Rik Limonard, zangcoach en artiest. Rik verleent ook de muzikale ondersteuning.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Paradiso Amsterdam.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vier diversiteit met IHLIA

Nu er in steeds meer steden Prides worden georganiseerd, zijn ook steeds meer musea en andere (culturele) instellingen bezig met het queeren van hun programmering.

Lees verder

Zomer vol films

Kijk 'Life is not a competition but I'm winning', over queers die nooit mee konden doen aan de Spelen, 'Love & Revolution' tijdens Pride Night, ga naar Roffa mon Amour of Open Air Cinema tijdens Pride Amsterdam.

Lees verder

Pride in mijn dorp

Hoe is het om queer te zijn in een dorp? Presentatoren Shary-An Nivillac en Julien Kooij helpen de twee jonge queers Steph en Axel om Prides te organiseren in IJsselmuiden en Eelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden