Nieuwe Stem

Tijdens Pride Amsterdam staat Paradiso op 1 augustus in het teken van een baanbrekend evenement: het allereerste transgenderpodium van Nederland.

Beeld: Rik Limonard

Deze avond biedt een podium aan getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land. Van zang tot klassieke muziek, van spoken word tot rap. Daarnaast is er een gastoptreden van Sem Jansen, bekend van de theatervoorstelling Who the f*ck is Britt. De avond wordt afgesloten met een spetterende DJ-set van DJ DVVINA.

Nieuwe Stem

Barbara van Olffen is logopediste en medeorganisator van deze avond. Zij vertelt: 'Wij begeleiden transgendermensen in hun transitie naar een nieuwe stem die past bij hun identiteit. Voor velen is het een spannende stap om die nieuwe stem te gebruiken op een podium. Op deze avond wordt aan iedereen alle ruimte geboden, zonder oordeel, om hun vaak nieuwe stem te gebruiken.'

Het evenement dient als een podium voor transmensen om gezien, gehoord en verbonden te worden. Verwacht een evenement dat niet alleen leuk en gezellig is, maar ook ontroerend, creatief en inspirerend.

Kom op 1 augustus naar Paradiso en laat je meeslepen door de kracht, diversiteit en talenten van de transgendergemeenschap. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot middernacht. Iedereen is welkom om te komen kijken en vooral te luisteren. De presentatoren van de avond zijn Claire Slingerland, die je onder meer kent van de docu's De Oversteek en Ally onder de Regenboog, en Barbara van Olffen.

De avond wordt georganiseerd door Logopedie Flevoland in samenwerking met Rik Limonard, zangcoach en artiest. Rik verleent ook de muzikale ondersteuning.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Paradiso Amsterdam.

 

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden