Films en series

Deze zomer zijn er niet alleen vele Pride events, zoals de Canal Parade in Amsterdam komend weekend, je kunt ook genieten van verschillende nieuwe en oude films en series, thuis of in de bios.

Zo zie je bij Pathé deze week vier verschillende Pride films (lees ook: Film en representatie) en bij Picl stream je een bonte verzameling films onder de vlag 'Queer Summer', met onder meer op het programma de films Blue Jean en You Can Live Forever.

Blue Jean gaat over het Engeland van Thatcher en 'Sectie 28':de wet verbiedt 'het opzettelijk te bevorderen of materiaal te publiceren  van homoseksualiteit met de bedoeling homoseksualiteit aan te moedigen. Gymdocent Jean moet hierdoor haar geaardheid geheimhouden. Dat lukt behoorlijk, tot ze een van haar leerlingen tegenkomt in een gaybar.

Bekijk hier alle Queer Summer films op Picl.

You Can Live Forever gaat over de verboden liefde die ontstaat tussen twee tieners onder de Getuigen van Jehova. Vechtend tegen hun verlangen, of tegen hun strenge geloof, ontdekken ze de liefde met elkaar, in de schaduwen van een conservatieve gemeenschap.

Ook te zien op Picl is de bijzondere film The Whale, met Brendan Fraser als rouwende en obese man die met zijn rol de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol wist te winnen.

Op Netflix zie je vanaf vandaag, 3 augustus, het tweede seizoen van de serie Heartstopper: Met examens, een schoolreis naar Parijs en het eindfeest in het verschiet moeten Nick, Charlie en de anderen zien om te gaan met liefde en vriendschap in een volgend hoofdstuk in hun leven.

Tijdens het Roffa Mon Amour festival in Rotterdam zie je op 20 augustus de klassieker Bend it Like Beckham en op 24 augustus de film La Amiga De Mi Amiga, over de lesbische scene in Barcelona.

In Kriterion Amsterdam vind je deze week een veelzijdig aanbod queer films en ook De Roze Filmdagen hebben wat tips op een rij gezet voor Pride 2023. Altijd een mooi aanbod queer films vind je op IXY, De filmbibliotheek rondom liefde, gender & seksualiteit die alsmaar blijft groeien!

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Queer films & series

Tijdens de donkere dagen voor kerst en oud & nieuw lekker met een warm dekentje op de bank voor de tv of ontspannen in een zachte bioscoopstoel? Er is genoeg te zien.

Lees verder

Hoezo seks stuk?!

'Haal je maar niks in je hoofd.' Mijntje en Mia gaan oppassen op de poezen van Lize Korpershoek. Zij maakte in 2019 de documentaire 'Mijn seks is stuk' en Mijntje wil daar meer over weten.

Lees verder

Rapport over biseksualiteit

Opvallende resultaten in 'Intersections', het eerste rapport specifiek over biseksualiteit. Samen met Barbara Oud, directeur van Stichting Bi+ Nederland, nemen we de resultaten door.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden