Queer WK-teams

Onze Oranje Leeuwinnen zijn weer een ronde verder. De strijd met Zuid-Afrika levert een weg op naar de kwartfinale van het WK. In de nacht van donderdag op vrijdag (om 3.00 uur) is het zover! Mede dankzij keepster Daphne van Domselaar, werd het tegen Zuid-Afrika 2-0. Helemaal vlekkeloos verliep het niet, want Daniëlle van de Donk kreeg een gele kaart. Zij mag daardoor bij de kwartfinale tegen Spanje niet meedoen. We hadden het eerder al over het regenbooggehalte in het Nederlandse team en het Amerikaanse team; het Amerikaanse team moest na de dramatische wedstrijd tegen Zweden de biezen pakken. Hoe zit het met het Zuid-Afrikaanse en het Spaanse team?

Dit WK vestigt een record wat betreft 'atleten uit de kast' op zo'n hoog, internationaal niveau. Het is een verdubbeling sinds het WK in 2019.

Foto: Nederland scoort tegen Zuid-Afrika en wint de wedstrijd met 2-0.

Hoe queer is het Zuid-Afrikaanse team?

Hoe makkelijk het is om online iets te vinden over de relatiestatus van onze Oranje Leeuwinnen, hoe moeilijk dat bij het Zuid-Afrikaanse team. Nu zegt een relatiestatus niet alles, maar het geeft wel een indruk. Bij veel vrouwen in het Afrikaanse team kom je uit bij 'persoonlijk leven onbekend'. We hebben natuurlijk wel iets gevonden. Zo lazen we dat middenvelder Refiloe Jane een vriendin

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Extremisme' in Rusland

Amnesty International noemt het 'een zeer cynische maatregel, bedoeld om de hele LHBTIQ+ gemeenschap te ontmenselijken en te vervolgen.'

Lees verder

Pathé Pride Night: Justine

Win kaarten voor de film! Justine is een jonge, intelligente vrouw, met sterke hang naar zelfdestructie. Op dag ontmoet ze Rachel en alles wordt anders. Durft Justine hoop te hebben op geluk..?

Lees verder

Lesbian Pulp & Queer Joy

Renée van Marissing gaat speciaal voor de gloednieuwe lesbiqueer uitgeverij Velvet Publishers het eerste deel in de Lesbian Pulp serie schrijven. De launch party was vrijdag en de crowdfunding is los!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden