Queer WK-teams

Onze Oranje Leeuwinnen zijn weer een ronde verder. De strijd met Zuid-Afrika levert een weg op naar de kwartfinale van het WK. In de nacht van donderdag op vrijdag (om 3.00 uur) is het zover! Mede dankzij keepster Daphne van Domselaar, werd het tegen Zuid-Afrika 2-0. Helemaal vlekkeloos verliep het niet, want Daniëlle van de Donk kreeg een gele kaart. Zij mag daardoor bij de kwartfinale tegen Spanje niet meedoen. We hadden het eerder al over het regenbooggehalte in het Nederlandse team en het Amerikaanse team; het Amerikaanse team moest na de dramatische wedstrijd tegen Zweden de biezen pakken. Hoe zit het met het Zuid-Afrikaanse en het Spaanse team?

Dit WK vestigt een record wat betreft 'atleten uit de kast' op zo'n hoog, internationaal niveau. Het is een verdubbeling sinds het WK in 2019.

Foto: Nederland scoort tegen Zuid-Afrika en wint de wedstrijd met 2-0.

Hoe queer is het Zuid-Afrikaanse team?

Hoe makkelijk het is om online iets te vinden over de relatiestatus van onze Oranje Leeuwinnen, hoe moeilijk dat bij het Zuid-Afrikaanse team. Nu zegt een relatiestatus niet alles, maar het geeft wel een indruk. Bij veel vrouwen in het Afrikaanse team kom je uit bij 'persoonlijk leven onbekend'. We hebben natuurlijk wel iets gevonden. Zo lazen we dat middenvelder Refiloe Jane een vriendin

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder

Pride met het hele gezin

'Pride is een prachtig evenement waarop je enerzijds de trots op je bijzondere gezin kan tonen en anderzijds kan voelen dat je niet de enige bent met een andere gezinssamenstelling.' >> Leuke winactie!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden