Sex Education

Sex Education keert op 21 september terug voor een vierde en laatste seizoen. Otis (zoon van Dr. Jean Millburn, gespeeld Gillian Anderson!) en zijn beste vriend Eric staan voor nieuwe uitdagingen op hun nieuwe school. Want hoe kan Otis (Asa Butterfield), in de voetsporen van zijn moeder, het beste zijn (seks-) kliniek opzetten? En hoe zorgt Eric (Ncuti Gatwa) ervoor dat hij niet als mislukkeling gezien wordt door zijn nieuwe klasgenoten? De nieuwe school blijkt, schokkend genoeg, progressiever te zijn dan de oude Moordale-leerlingen hadden durven hopen. Van dagelijkse yogales in de tuin tot de overheersende duurzaamheids-vibe en de gedachte dat 'aardig zijn' cool is; Het is voor de leerlingen even wennen dat niet alles een competitie is.

Ondertussen is Maeve (Emma Mackey) in de Verenigde Staten, waar ze lessen volgt op een pretentieuze universiteit. Otis mist haar, maar hij heeft het druk genoeg met zijn thuissituatie, en trouwens ook met het feit dat hij niet de enige therapeut is op de campus.  

Naast de bekende gezichten zie je in dit allerlaatste seizoen ook de Emmy-bekroonde, Schitt's Creek-acteur Dan Levy, naast onder meer Thaddea Graham (speelde in Doctor Who), Lisa McGrillis, Marie Reuther en Jodie Turner Smith.

Het eerste seizoen van Sex Education zag je in 2019. Sindsdien is de serie een van de meest populaire LGBT-inclusive shows op Netflix en werd genomineerd voor vele onderscheidingen. Sex Education won er ook een hoop, met als kers op de taart een Emmy Award in 2022 voor het derde seizoen.

Dat het vierde seizoen ook het allerlaatste is, vindt ook schrijver en producent Laurie Nunn jammer, maar zij is vooral trots op wat ze hebben gemaakt, laat ze weten in een brief aan de fans. Ze kan niet wachten om dit laatste seizoen met iedereen te delen. 'Goodbyes are the worst, but let's celebrate all the good times we've had.' De brief lees je hier.

 

Ook leuk: Heb je het nieuwe seizoen van Heartstopper al gezien? Met examens, een schoolreis naar Parijs en het eindfeest in het verschiet moeten Nick, Charlie en de anderen zien om te gaan met liefde en vriendschap in een volgend hoofdstuk in hun leven.

Kit Connor, Joe Locke en de cast nemen je mee achter de schermen tijdens het filmen in Parijs voor seizoen 2, sinds begin augustus te zien op Netflix.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden