Uit de kast voor kerst

Kerst… Leuk en gezellig, maar het brengt ook regelmatig uitdagingen met zich mee. Zo sprak ik vorig jaar Anke, die toen net gescheiden was en samen met haar 19e jarige zoon bij haar ouders kerst zou vieren. 'Lesbisch, vegetarisch, gescheiden en een zoon die blowt. Ik vraag me af hoeveel ruimte mijn conservatieve ouders nog over hebben om te accepteren dat ook mijn volwassen kind zijn eigen keuzes maakt.' - Het verhaal van Anke lees je hier.

Het jaar daarvoor sprak ik iemand over de 'oorlog' binnen haar familie, over covid en vaccineren, over wie waar is met kerst en over de druk die de feestdagen op haar relatie legde. Dat verhaal lees je hier.

Om de traditie hoog te houden, ook deze keer een verhaal over de uitdagingen van kerst. Dit keer is Maartje (27) aan het woord, die graag kerst wil vieren met haar vriendin. Maar: haar vriendin is nog maar net uit de kast en haar moeder staat niet zo positief tegenover het idee dat ze nu met een vrouw samen is.

Maartje vertelt: 'We leerden elkaar vorig jaar november kennen. Het klikte meteen, het duurde niet lang voor we allebei tot over onze oren verliefd waren. De eerste maanden leefden we op een roze wolk. Ik wist wel dat ze niet uit de kast was bij haar familie, maar daar vond ik toen nog niet zoveel van. Komt wel een keer, leek me. Als ze er klaar voor is. En dat

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden