Uit de kast voor kerst

Kerst… Leuk en gezellig, maar het brengt ook regelmatig uitdagingen met zich mee. Zo sprak ik vorig jaar Anke, die toen net gescheiden was en samen met haar 19e jarige zoon bij haar ouders kerst zou vieren. 'Lesbisch, vegetarisch, gescheiden en een zoon die blowt. Ik vraag me af hoeveel ruimte mijn conservatieve ouders nog over hebben om te accepteren dat ook mijn volwassen kind zijn eigen keuzes maakt.' - Het verhaal van Anke lees je hier.

Het jaar daarvoor sprak ik iemand over de 'oorlog' binnen haar familie, over covid en vaccineren, over wie waar is met kerst en over de druk die de feestdagen op haar relatie legde. Dat verhaal lees je hier.

Om de traditie hoog te houden, ook deze keer een verhaal over de uitdagingen van kerst. Dit keer is Maartje (27) aan het woord, die graag kerst wil vieren met haar vriendin. Maar: haar vriendin is nog maar net uit de kast en haar moeder staat niet zo positief tegenover het idee dat ze nu met een vrouw samen is.

Maartje vertelt: 'We leerden elkaar vorig jaar november kennen. Het klikte meteen, het duurde niet lang voor we allebei tot over onze oren verliefd waren. De eerste maanden leefden we op een roze wolk. Ik wist wel dat ze niet uit de kast was bij haar familie, maar daar vond ik toen nog niet zoveel van. Komt wel een keer, leek me. Als ze er klaar voor is. En dat

Lees meer

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden